13 de febrer 2014

La Pau

El dia 30 de gener, com ja sabeu, se celebra  el dia de la pau;  el dia de la pau es celebra perquè és el dia que es va morir l’home que més va lluitar per la  pau al món.
Sabeu quin és  el signe de la pau? Us heu preguntat mai que representa ?
 Doncs es un signe que representa a un home amb els braços aixecats i que esta cridant de desesperació.
Originàriament el signe es i era del revés.
Representa l’ afusellament  del  3 de maig. Significa un home amb els braços aixecats i cridant de desesperació.
Sabríeu dir qui ha treballat molt per portar la pau al món? Encara que hi hagi gent que  no ho respecti.
Doncs són dos homes que es diuen Mahatma Gandhi  i Nelson Mandela, el Nelson Mandela es va morir no fa gaire temps.
El dia la Pau es celebra el dia trenta de gener perquè  és el dia que es va morir  Gandhi.
Gandhi  es va manifestar molts dies i molts anys, per a defensar la pau  i a les persones que estan en situació de pobresa, desigualat, etc. ,però els que no volien la pau el disparaven.

Aquí al col·legi, per celebrar la pau, aquest any hem dibuixat un signe de la pau i les lletres  de PAU i ho  omplirem amb flors; que per cert les hem fet nosaltres a mà, sabeu com es fan? S’han de fer 9 rodones i empegar-les a un paper de regal de flors o de la pau; llavors les retalles i les doblegues amb quatre trossos  i encara els has de doblegar més fins a fer els vuit pètals. Desprès s’ajunten en el cercle sobrer i ja està muntada la flor.
Els d’ Infantil han fet un plat i amb cinta adhesiva i hi dibuixen la  forma del signe de la pau. També cantarem la cançó de la pau. Nosaltres els de sisè llegirem quatre poemes i llegirem un conte que tracta de la història de l’arc de sant Martí : primer els colors es barallen per què cada un vol ser el millor, però llavors venen la pluja i els sol i els fan ajuntar  per formar l’arc iris. El conte és molt bonic i és una mica de la pau, jo sóc el color lila fort, l’anyil; el Blai és el color roig, la Roser el color blau, la Lilian el color violeta, la Laia el color taronja, la Monica és la narradora, la Laura és la llum, el Marian és el color verd, el Manuel és un altre narrador, l’Alex és el color groc i l’Anaïs eés la pluja. La Tresa l’Eloi, el Tomàs i la Chanez llegeixen un poema; tots els fan en català menys la Chanez que el fa en anglès, tots els han fet ells i a ningú els han ajudat  
Per mi el dia de la pau s’hauria de celebrar cada dia per que no hi hagués ni baralles, ni guerres...
Estic molt en contra de les guerres i les baralles.

0 comentarios: