06 de febrer 2014

La pau

El dia 30 de gener se celebra el dia de la Pau en honor a Gandhi, que va morir de gana empresonat. Gandhi era una persona que volia la pau, era molt pacífic i si l’insultaven  ell no s’hi tornava. Va néixer al 2 de octubre de 1869 i va morir el 30 de gener de de 1948, als 78 anys.

Al col·legi celebrem el dia de la pau. Decorem tot el pati, per exemple: nosaltres els alumnes de 6é hem fet les lletres P A U amb unes flors, que hem fet a l’hora de plàstica. També hem llegit una espècie de història i quatre nens de la classe: la Tresa, la Chanez, el Tomàs i l’Elo,i han fet uns poemes de la Pau.

El dia de la pau no és solament el 30 de gener, sinó  que  s’ha de celebrar cada dia.
També hi ha un home anomenat Nelson Mandela que va morir fa poc tenia, 95 anys,  i també volia la pau.
Això vol dir que hi havia moltes persones que volien la pau,  no podríem comportar-nos una mica més i no provocar tantes guerres. A més cal tenir en compte els diners que valen les bales, les armes, les bombes... No podríem fer anar els diners per coses mes importants?

Els nens poden tenir un futur molt millor si intentem no provocar tantes guerres, no creieu que podríem evitar tantes guerres perquè els nens tinguin el futur que es mereixen? 

0 comentarios: