06 de febrer 2014

Dia de la Pau

El dia 30 de gener, a tot el món, se celebra el dia de la Pau.  Aquesta celebració es fa el 30 de gener perquè es va morir el Mahatma Gandhi.

Aquí a l’escola, cada any fem alguna cosa diferent. L’any passat vam pintar una paret i un o dos nens de cada curs van sortir a llegir una frase.
Aquest any no farem el mateix. Els nens de 6è llegirem alguns poemes fets per nosaltres i també llegirem un conte relacionat amb la Pau.

Hi ha altres persones famoses que van lluitar per aconseguir alguna cosa relacionda amb la Pau, com el Nelson Mandela i el Martin Luther King.

Jo crec que està bé celebrar el dia de la Pau i és un dia important, perquè com ja us he dit, va morir el Mahatma Gandhi, que era una persona molt pacifista que volia la independència per la Índia va lluitar anys i anys fins que ho van aconseguir,  però jo crec que no serveix de res aquest dia perquè per molt que fem aquesta celebració, no deixarem de barallar-nos, els països del Pròxim Orient no deixaran d’estar en guerra...

La Pau, no només vol dir que no ens barallem o que alguns països deixin d’estar en guerra, també vol dir ajudar, respectar les altres persones.. Vol dir que t’has de comportar bé i no fer mal a ningú.

Hi ha persones que maltracten, abusen i inclús maten gent sense motiu! Aquestes persones que fan això, s’haurien de ficar a la pell de les altres persones que son maltractades, a veure que els hi sembla, i així segur que no ho tornarien a fer més. També hi ha gent que abusa de les persones més dèbils (que s’aprofita de les persones o abusa sexualment), i això està malament.

També hi ha nens a l’escola que discriminen a nens de la seva classe o d’alguns altres cursos perquè són d’algun altre país o de diferent raça. Això està mal fet, perquè si aquesta persona se’n va a la Xina i el discriminen, no li agradaria gens.

El Nelson Mandela fa poc que es va morir, el 5 de desembre del 2013. Va ser un home que lluitava pels drets dels negres a Sud Àfrica. Allà manaven els blancs i els tenies esclavitzats. Els negres es manifestaven pels carrers, però els blancs reprimien les manifestacions i tancaven els negres a la presó. Van condemnar al Nelson Mandela a cadena perpètua, però al cap de 27 anys el van treure de la presó perquè no havia fet res, només  manifestar-se. Quan el van alliberar, el van nomenar president de Sud Àfrica, però als 81 anys es va retirar, perquè ja era vell i no podia seguir manant.


En definitiva està bé celebrar el dia de la Pau, però això potser ens ho hauríem d’aplicar per a fer-ho cada dia, així potser no hi hauria tants conflictes ni discussions. I jo crec que si no ens baralléssim tant, no discutíssim tant, ni féssim tantes coses dolentes, viuríem en un món molt millor.

0 comentarios: