27 de febrer 2014

La Caputxeta Vermella, Verda, Groga, Blava i Blanca


A la classe de català, hem agafat un llibre cadascun i ens l’hem endut  a casa per llegir-lo i després fer el resum. Voleu saber de què tracta el meu llibre? Doncs continueu llegint..
El llibre que he agafat consta de 5 parts: La Caputxeta Vermella, Verda, Groga, Blava i Blanca, tal  com diu el títol.

LA CAPUTXETA VERMELLA:
La Caputxeta vermella és una nena molt bonica que es feia estimar només de veure-la. La seva àvia l’estimava tant que un dia li va regalar una caputxeta vermella i tothom la va començar a cridar pel nom de “Caputxeta Vermella”.  Un dia la seva àvia es va ficar malalta i la Caputxeta li havia d’anar a portar una ampolla de vi i un tros de pastís. Mentre la nena anava pel bosc es va trobar al llop i com que ja sabia que la nena anava a casa de l’àvia, va pensar que si entretenia a la Caputxeta, arribaria abans que ella a casa de l’àvia i se les podria menjar a les dos. Ell li va dir que li agafés un ram de flors per a l’àvia així estaria contenta, i ella li va fer cas. Mentre la Caputxeta estava despistada collint flors, se’n va anar a casa de l’àvia i se la va cruspir i, abans que arribés la Caputxeta es va ficar la roba de l’àvia, la còfia, es va estirar al llit i va córrer els cortines.

La nena, va arribar a casa de l’àvia amb el ram de flors i al veure que al dir ‘Bon dia’, ningú li contestava, va córrer les cortines i  va atansar-se al llit i li va preguntar al llop (que es feia passar per l’àvia)que quina boca més grossa que tenia i ell li va dir que per menjar-se-la millor, i el llop va saltar del llit i se la va cruspir. Com que el llop ja estava tip,  es va tornar a estirar al llit i es va adormir. Roncava sorollosament i  llavors passava un caçador per davant de la casa de l’àvia i com que sentia tant soroll, va entrar i es va torbar al llop al llit dormint. Volia disparar-lo, però va pensar que potser a dins de la panxa del llop hi havia l’àvia i la Caputxeta, així que va agafar unes tisores, va obrir la panxa del llop i d’allí en van sortir la Caputxeta i l’àvia. La nena va anar a buscar pedres per omplir la panxa del llop i, quan és va despertar, va voler fugir cames ajudeu-me però no va poder perquè la panxa li pesava molt, va entrebancar i va caure mort.

LA CAPUTXETA VERDA:
La Caputxeta Verda, era una nena molt maca i simpàtica que viu en una casa al mig del prat.
Un dia la seva mare li va posar una caputxeta de fulles verdes que era molt ridícula, però a ella li agradava molt i només se la treia per anar a dormir. La caputxeta verda té moltes amigues: la Granota Verdeta, la Caputxeta i ella sempre juguen plegades. La Zip també és una de les seves amigues, com la Tortuga Josefina i el Cargol Pesolet.

La mare de la Caputxeta, tenia un regal per l’àvia Adela, que viu en una caseta a l’altre costat del bosc. El regal era un cistellet de branques verdes trenades que contenia una ampolla de menta, julivert, enciam i un paquetet de té de menta embolicat amb paper de dibuixos verds.  La mare li va dir a la caputxeta que li portés el cistell a l’àvia i la nena és va vestir. La mare li va dir que anés amb compte, que no s’embrutés i que no sortís del camí, i la Caputxeta li va dir a la Verdeta que l’acompanyés a casa de l’àvia, llavors la nena li va fer un petó a la mare i va marxar.

El bosc cada cop era més frondós i la Caputxeta seguia el seu camí i al passar per darrera d’una roca, va sortir el llop, que volia espantar a la Caputxeta però ella ja era al final del bosc, i el llop no s’atrevia a sortir perquè no volia que el veiessin  i el capturessin.
El llop estava furiós i va pensar en atacar a la Caputxeta quan tornés cap a casa però la Granoteta Verda va anar molt ràpid a buscar a les seves amigues per espantar el llop que volia atacar a la Caputxeta.
Al cap d’una estona totes les granotes van atacar al llop, i com que ell no sabia què passava, se les intentava treure de damunt, però no podia, i mentre la Caputxeta Verda era ja a casa de l’àvia Adela, el llop fugia fatigat i com que l’àvia ho havia vist tot, havia preparat un te de menta per a la Caputxeta i els seus amics.
Quan marxaven cap a casa i travessaven el bosc, la Caputxeta ja no tenia por perquè sabia que té molts amics.

LA CAPUTXETA GROGA:
La caputxeta groga viu a la planta baixa del gratacel més alt de la ciutat. La seva mare treballa en un supermercat i el seu pare és vigilant d’un pàrquing de cotxes. La mare de la caputxeta li ha cosit un conjunt de llana groga, molt senzill i bonic.

Hi ha molts canaris que van a visitar la caputxeta perquè ella els deixa molles de pa a la barana del balcó i els canaris l’acompanyen a tot arreu. Demà la caputxeta li ha de portar a l’àvia un cistell groc ple de llimones, aranges i oli d’oliva,  és molt difícil i perillós creuar la ciutat amb tant trànsit, però els seus amics canaris tenen un secret.

De camí cap a casa de l’àvia, com que hi ha molt trànsit i un llop li pregunta a la nena si vol anar a donar un tomb amb ella i la nena s’espanta i com que un canari  s’ha adonat del que passa, es fiquen tots els canaris a davant del semàfor i així ningú veu els senyals, es forma un embús i això impedeix que el llop circuli i la caputxeta ja travessa tranquil·la.

Quan arriba  a casa de l’àvia, la caputxeta es queda una estona amb l’àvia que li explica una història.
Quan la caputxeta tornava a casa, l’àvia li havia donat un regal per la mare. Era un llibre, la caputxeta li dóna a la mare i li explica la història que li ha contat l’àvia.

LA CAPUTXETA BLAVA:
La mare de la caputxeta blava es diu Blaua i viu a l’illa Blaveta perquè és la vigilant de far. La seva àvia es diu Tina, i és molt bona pescadora. Viu a la vora del mar. El seu pare és un llop de mar que sempre viatja amb el seu vaixell Blaunit.

La mare Blaua prepara un cistell per l’àvia ple de regals de color blau i amb cabdells de llana, perquè l’àvia a més de ser bona pescadora també fa uns jerseis molt bonics per a tothom.

La caputxeta es dirigeix cap a la casa de l’àvia quan es troba un llop de mar que li proposa fer una carrera fins a la platja. La casa de la Tina és petita però bonica, guarnida amb algues i peixos dissecats. L’àvia Tina és molt hàbil sargint les xarxes i li agrada estar-se a la vora del mar.

Quan el llop de mar arriba a la costa i veu a l’àvia pensa que se la menjarà tota sencera, però la l’àvia Tina, com que ja sap que el llop de mar és molt perillós, el farà caure en una trampa. Li diu que fiqui el cap entre dues roques mentre esperen a la caputxeta i, quan arriba la nena, agafen la xarxa que estava cosint l’àvia i capturen al llop de mar. Quan el peix va estar fora de l’aigua es va ofegar i les dos valentes li van tallar el cap per pintar-lo amb pintures, i el cos el porten al far.

LA CAPUTXETA BLANCA:
Quan la Caputxeta es va despertar, estava tot blanc, no es veia res, ja que  la neu ho cobria tot. Ara la nena no sabia com fer-s’ho per anar a casa de l’àvia a portar-li els ous, la llet i el sucre que la seva mare li havia donat. Va començar a caminar poc a poc pel bosc encara que no es veia res. La neu era molt tova i les cames de la Caputxeta s’enfonsaven fins als genolls. La Caputxeta es va trobar a un pintor que havia perdut l’estoig de colors i al llop, que estava malalt.

La caputxeta va veure una pila de neu i es va pensar que la casa de l’àvia era sota. La nena es va obrir pas i  va veure un cartell escrit amb guix blanc: HE MARXAT A L’ÀFRICA NEGRA, TORNARÉ A L’ESTIU. ADÉU, NO PLORIS. La Caputxeta es va tornar vermella de tan sorpresa que estava, però també estava una mica enfadada per no haver trobat  l’àvia. Feia molt de fred i la Caputxeta es va tornar una mica morada.

Us recomano aquest llibre perquè és bastant divertit encara que una mica llarg. El recomano als nens de la nostra edat o una mica més grans perquè si no el trobaran molt llarg i avorrit.

0 comentarios: