18 d’octubre 2010

Espanya campiona del món

La selecció espanyola va ser la última selecció en arribar a la Copa Mundial de la FIFA a Sud-àfrica. Espanya estava situada en el grup H, a la “Roja” li va tocar jugar contra tres equips teòricament inferiors, Suïssa, Hondures i Xile.

En el seu primer partit la “Roja” va jugar contra Suïssa, la selecció va perdre 0-1 tot i que van dominar en possessió, en ocasions, en tot, menys en que no van poder fer ni un sol gol.
A la selecció espanyola ara li tocaria guanyar els dos següents partits si no volia quedar eliminada a la fase de grups.

En el pròxim partit, la “Roja” sabia que tenia que aconseguir la victòria davant els hondurenys si no volien quedar eliminats. Van guanyar 2-0, però haguessin pogut ser molts més. Els dos gols d’Espanya els va fer David Villa.

En el tercer i últim partit de la fase de grups, la “Roja” seu jugava tot contra Xile, que va començar atacant molt amunt dificultant la sortida de pilota de la selecció. Tot i així David Villa aprofitant un error del porter rival i Andrés Iniesta després de realitzar un bon contraatac van marcar els dos gols que permetien a la selecció espanyola passar a vuitens de final com a primers de grup. El resultat final va ser 1-2.

En els vuitens de final, la “Roja” es va enfrontar a la Portugal de Cristiano Ronaldo i companyia, però la selecció espanyola va saber fer el seu futbol i van aconseguir guanyar gràcies a una bona jugada col·lectiva que va acabar en gol de David Villa.

A quarts de final, la selecció espanyola va jugar contra la selecció de Paraguai, que li va posar les coses difícils a Espanya i van arribar al descans sense gols. A la segona part Gerard Piqué va fer un penal a Cardozo agafant-li la camiseta. Però va aparèixer Iker Casillas per parar el penal, va sacar ràpid i en un contraatac molt bo David Villa va provocar penal. Xabi Alonso va marcar, però l’àrbitre va manar repetir-lo i el va fallar. Tot i això Espanya va guanyar 0-1, el gol va ser de David Villa.

A Semifinals la “Roja” va sortir a per totes contra Alemanya, però el gol no entrava, a la segona part, a la sortida de un córner, Carles Puyol va rematar una pilota fortíssima que va entrar al fons de la xarxa de la porteria. Espanya va guanyar 0-1.

A la gran final Espanya es va enfrontar a Holanda, els holandesos jugaven molt dur i no van deixar practicar el futbol d’Espanya.

Van anar a la Pròrroga i quan faltaven cinc minuts per acabar la pròrroga i anar a la tanda de penals, va sortir Andrés Iniesta fent el gol que va donar la victòria a Espanya i també la seva primera Copa Mundial.

Ara la “Roja” ja portarà una estrella damunt del seu escut.