18 d’octubre 2010

Tour de França 2010

El Tour de França és la prova de ciclisme més important del món, esta constituïda per més de 15 equips, entre alguns: Astana, Quick Step, Cofidis, Saxo Bank, Garmin, Rabobank, Liquigas, Lampre, Cervelo, Katusha, Euskaltel, Bouygues Telecom etc. I més de 150, com: Alberto Contador, Andy Schleck, Carlos Sastre, Lance Armstrong, Denis Menchov, Samuel Sanchez, Fabian Cancellara etc.

Aquest any el Tour de França ha estat decidit per dos corredors, Alberto Contador i Andy Schleck que l’any passat, al Tour de França 2009 van ser primer i segon.

Aquests dos corredors no van començar molt bé el Tour, perquè els dos van caure en la tercera etapa, a Spa, però llavors, els del grup de més endavant, els van esperar i van poder recuperar el temps perdut.

En la vuitena etapa, Cadel Evans, Andy Schleck i Alberto Contador, es van escapar. Cadel Evans va aconseguir el mallot groc, Andy Schleck, es va posar segon a 20 segons i Alberto Contador, es va posar tercer a 1 minut.

En la següent etapa Cadel Evans es va quedar enrere i va perdre el mallot groc en favor d’Andy Schelck, així, segon es va posar Alberto Contador, a 41 segons.

Tot va anar així fins que en l’etapa catorze, ha Revel, Alberto Contador va arrancar quan només quedaven 2 quilòmetres per arribar, i només el va poder seguir un català, Joaquim Rodríguez, que va ser qui es va emportar la etapa. Alberto Contador va retallar 10 segons a Andy Schleck i ara només estava a 31 segons.

En la setzena etapa, a Andy Schelck al voler arrancar, li va sortir la cadena de la bicicleta, i això ho va aprofitar Alberto Contador per arrancar, i així treure-li uns quants segons de cara a la general. Al final de l’etapa Alberto Contador li havia tret a Andy Schelck 39 segons que volia dir que Alberto Contador, era el nou líder del Tour.

Andy Schelck, estava a 8 segons d’Alberto Contador, i només tenia una possibilitat abans de la contrarellotge final, era l’etapa 18, al Tourmalet, Els dos van estar en el segon grup durant tota la etapa, menys quan faltaven 10 quilòmetres per acabar, que va ser quan Andy Schelck i Alberto Contador van tirar i els van treure poc més d’un minut al tercer, que va ser el català Joaquim Rodríguez. Ara Andy Schelck tenia que jugar-s’ho tot a la contrarellotge.

En la dinovena i penúltima etapa, la contrarellotge Alberto Contador semblava que patia una mica i que no anava tant bé com altres vegades però al final de la contrarellotge, va guanya 31 segons sobre Andy Schelck i es va quedar a la general amb 39 segons d’avantatja, que no podia ser reduïda perquè en l’última etapa que es feia als Camps Elisis, era pels sprinters.

Alberto Contador havia guanyat el seu tercer Tour de França.