25 d’octubre 2010

Els immigrants d'Albesa

Fa bastant temps que a l’estiu es muden aquí a Albesa romanesos, negres, moros i fins i tot anglesos.

Alguns del poble ja n’estan un mica farts. A continuació us explicaré a que em refereixo.

Els romanesos es pensen que aquí manen ells i es al contrari, jo se que venen perquè allí no tenen prous diners per menjar però quan arriben aquí s'han de comportar.

Els negres alguns tracten a les dones i els i diuen racistes, per exemple la Susana del bar Centre, una dona d’aquí al poble, va fer una carta al director de que la tractaven malament, però no tots, els negres que venen no tenen menjar allí i molts moren al viatge però de vegades es passen una mica.

També molts negres i romanesos venen aquí i el primer que fan es buscar treball, com per exemple collir fruita, anar a embalar...

Venen aquí perquè les seves condicions no son bones i ells esperen que aquí els vagi millor, si no ens diguessin racistes i no beguessin i provoquessin problemes”alguns” els captaríem però hi ha molts negres que no ho entenen.

Els romanesos, com alguna gent d’aquí, potser beuen massa i després passa el que passa. L’altre dia estàvem jo la Marina i la seva germana al Carrer Major, i elles van marxar cap a cal Redó i a mi quasi que m’atropella un que havia begut massa.

Esperem que la gent immigrant aquest hivern vagi marxant com cada any, quan fa fred se’n tornen als seus països. L’estiu que be no potser no caldria que en vinguin tants, o com a mínim que no ens tractin tant malament o que no ens vagin insultant.

De totes maneres també els necessitem perquè fan tota la feina pesada per nosaltres.

Encara que portin molts problemes també hem de aprendre a conviure tots junts.

0 comentarios: