15 de maig 2014

Resum de ``Lladres de Cavalls´´

El llibre ``Lladres de cavalls´´ és, segons la meva opinió, un dels millors llibres que he llegit del salvatge oest, i tracta d’això:

El llibre comença quan el Jove Frank ( un aspirant a carter) li porta una carta a la família Brass, destinada a la Norma, la seva filla gran, de la qual ell n’està bojament enamorat. A la carta hi deia que podia anar a Fario a exercir de professora ( ja que era el seu somni); però no hi va sola, decideix anar-hi amb el seu germà, en David de les oques. Però quan va haver passat una hora o més al tren en què viatjaven, uns lladres el pararen i van prendre d'ostatges a la Norma i al seu germà .

Quan la família Brass i en Jove Frank es donaren conte d’això van anar a avisar als soldats de Creek Post perquè els salvessin. Va  ser una missió molt perillosa, el Jove Frank va decidir anar amb ells a salvar a la seva estimada. Quan passaren ja un parell de dies el lladres de cavalls decidiren que els ostatges ja no els hi feien falta, així que els van deixar a la seva sort al famós congost de Coyotito. Mentre es recomponien descansant una mica van aparèixer dos indis de la temuda tribu dels Natxuc que els van preguntar amb senyes cap a on havien anat el grup de malfactors. Després d'haver passat molta por,  van decidir que seria millor caminar per a trobar alguna cosa.

Mentrestant, els soldats es preparaven a ambdós costats del Congost perquè havien observat que els malfactors estaven allí entre paret i paret del Congost; així que van decidir atacar-los a la nit. A mitja nit se sentí un tret de cada un dels costats del Congost, llavors els lladres, espantats, intentaren fugir, per no van poder, i abans que poguessin contar fins a tres  estaven rodejats.

Però quan estaven apunt de posar-los les manilles, els Natxuc, més intel·ligents,  els van rodejar per la part més alta del Congost i els avisaren que si es movien els deixarien amb més forats que un formatge. Més tard, el Falcó Negre ( el cap dels Natxuc) va anar a negociar amb el sergent, i després d'uns llargs minuts, en Falcó Negre inevitablement es queda amb els cavalls i el sergent va aconseguir tres rastrejadors per a buscar als germans Brass.
Els germans poc a poc anaven caminant i de cop i volta es van trobar  un cavall ferit, al qual curaren i començaren a muntar. Hores més tard van arribar a un riu amb una caseta amb una paret oberta al costat del riu que estaven resseguint. Allí van aconseguir moltes coses com: pa sec, cansalada i un fil i un ham de pescar. Però molt a prop de la caseta, amagat en una muntanyeta de grava, hi havia el cos d'un home, el cos d'un home mort. Ells continuaren el seu camí i els soldats de Creek Post també, cada cop eren més i més a prop fins que.... es van trobar! Després de passar quasi tres dies perduts al Congost de Coyotito per fi van poder tornar a casa.


M'ha agradat molt aquest llibre, ja que a jo m'encanten les aventures del salvatge oest, també m'ha encantat la manera d'expressar-se de l’autor.

0 comentarios: