15 de maig 2014

Lladres de cavalls

Lladres de cavalls es un llibre de Josep Vallverdú, aquest llibre esta inspirat en l'antic oest, va sobre una noia la Norma, a la que li envien una carta, ella va anar a casa de una tieta seva, la tia Marieta a estudiar per a fer de mestra, i un cop va ser a el seu poble natal amb 18 anys, el jove Frank li porta una carta, es de Fario una gran ciutat de per allí a prop.

A la carta, hi diu que l'han acceptat per a fer de mestra a Fario, i ella decideix anar-hi, i s'emporta al seu germà en David, na Norma i en David pugen a un tren. Un vagó dels del tren està ple de cavalls, perquè els porten a una fira per vendre-se’ls, i un altre esta completament buit perquè un ministre l'ha reservat, a mig camí el tren para, entren uns senyors armats amb carrabines i revòlvers, roben els cavalls i s’emporten en David i na Norma com ha hostatges. Els lladres de cavalls tenen planejat travessar el congost de Coyotito i vendre els cavalls per emportar-se els diners ja que els cavalls són de raça bona. A la meitat del camí, deixen el David i la Norma, i se’n van, el David i La Norma s'han d'espavilar com poden.

Quant el jove Frank  s'enterà que han segrestat a en David i na Norma decideix anar amb l'exercit a buscar-los, el tinent li deixa anar amb ells i en Jove franc esta molt orgullós dell mateix. Uns dies després de la recerca, troben als lladres i decideixen acorralar-los, ho aconsegueixen però la tribú d'indis dels Natxuc els acorralen a ells, fan un tracte i els Natxuc s’emporten els cavalls. Una nit en jove Jove Frank es desperta i veu a na Norma i en David, en Pedro (un indi que ajuda a els soldats) els ha trobat!!!

Aquest llibre ma agradat molt, perquè hi passen moltes aventures, i felicito al senyor Vallverdú per que ha utilitzat un lleguatge mol rebuscat i s'ho ha treballat molt.

Tomàs Solé

0 comentarios: