16 de maig 2014

Lladres de cavalls


Parla d'un llibre on a una noia anomenada Norma li entreguen una carta, aquesta carta és entregada pel jove Frank, que està enamorat de la Norma.

La Norma va obrir la carta, on hi deia que l'acceptaven per anar a treballar a l'escola del poble de la seva tieta, junt amb el seu germà David, per així aprendre a escriure, llegir...
Ja estaven dins el vagó del tren, els pares de la Norma i en David també ja marxaven. Els dos estaven asseguts al costat d’un home, havien xerrat amb ell...

De cop i volta el tren es va aturar, estaven atracant el tren, tots van sortir a fora, van agafar en David i la Norma i se’ls van emportar, els van deixar enmig del desert i van marxar.

La Norma i en David van començar a caminar en direcció oest, que era on estaven les vies de tren.
L'endemà, en jove Frank i els pares de la Norma i en David és van adonar de que havien segrestat a la Norma i en David. Els seus pares no van venir amb el jove Frank i el tinent, es van quedar a cuidar els animals de la granja.

Mentre la tropa els buscava, la Norma i en David seguien caminant, es van trobar en un bosc, van trobar un riu on van poder beure aigua, de cop i volta es van trobar un cavall que tenia una ferida a la cama. 
En David es va acostar tranquil·lament perquè no se n’anés, finalment van poder  obtenir la seva amistat.
Van continuar caminant, fins que van arribar en un lloc on hi havia moltíssimes maduixes, en David, amb el barret, anava arreplegant maduixes, i la Norma l’ajudava, després se les menjaven, i van continuar caminant però ara la Norma estava damunt del cavall.

La tropa que era el tinent, el jove Frank i els altres, els hi van voler preguntar als indis Natxucs si els havien vist, ells no volien contestar a canvi de els cavalls perduts, van acceptar el tracte, i van començar a buscar.
La Norma i en David continuaven caminant fins arribar a un bosc on hi havia un riu, una petita casa de tres parets, menjar i un home mort.
La Norma estava tota contenta mirant totes aquelles coses, però en David mentre buscava alguna cosa per menjar es va trobar al home tot espantat, va cridar a la Norma, li va dir que no es preocupés i que si trobaven amb algú li dirien que l’home estava mort. Damunt de la taula de la petita casa es van trobar menjar, una cansalada passada i un tros de pa dur. 

En David va posar el pa dur a l'aigua, i el tros que no es podia menjar li donava al cavall. Es van quedar a passar la nit allí. 

L’endemà la tropa els buscava, però els indis Natxucs es van emportar els cavalls i els hi van deixar tres indis perquè els ajudessin, aquells indis és sabien molt bé el terreny.

La Norma sentia unes passes al riu i la corrent anava més ràpid, en David es pensava que era l’esperit de l’home mort, i la Norma es pensava que era algun animal. Els dos amb el ganivet a la mà tots nerviosos. 
De cop i volta, van sortir tres indis a la vegada, es van quedar quiets com estàtues i no parlaven, rere dels indis hi havia una veu que deia que els anaven a rescatar, era un indi però era completament diferent als altres, la Norma no se'l creia i en David estava amagat darrere la Norma, quant de cop va dir el nom d’en jove Frank,  la Norma es va sorprendre.

Li van muntar una tenda per a ella, el jove Frank estava dormint a terra, quan va obrir els ulls, va veure el paisatge del món amb la silueta de la Norma.

0 comentarios: