15 de maig 2014

Lladres de cavalls

Lladres de cavalls és un llibre escrit pel senyor Josep Vallverdú. Aquest llibre m'ha agradat bastant però el vocabulari és una mica difícil. Si voleu saber de que va aquest llibre seguiu llegint.

Un dia en jove Frank (el carter del ranxo) va arribar a casa de la Norma i en David. Quan va arribar a casa dels Brass els i va dir que portava una carta urgent per a la Norma, en David el germà petit de la Norma va anar corrents a cridar-la. Quan la Norma la va obrir es ficà contentíssima, era una veca per anar a treballar de professora. La Norma no o sabia però a en jove Frank li agradava i aquest es ficà també molt content però a la vegada trist, la seva estimada marxava a treballar hi ha complir el seu somni però marxava molt lluny i no la veuria.

Després d'una estona de pensar la Norma va dir que s'enduria al David, que ella volia que en David de les Oques anés al col·legi amb ella. Els seus pares es van quedar una mica bocabadats perquè marxarien els seus dos fills però al final van dir que d'acord.

El dia de marxada, anaven amb un carro i dos cavalls que els estiraven, el pare de la Norma i la Norma anaven al davant i la mare d'en David i en David anaven al darrera. Quan ja portaven una estona de camí, van veure a en jove Frank que anava amb un cavall, i els saludà.



Quan van arribar a l'estació de tren no hi havia ningú, només i havia la parada i una gavina sense ningú a dins. El seu pare va decidir que aniria a trucar al timbre d'una caseta que hi havia, els va obrir un senyor que semblava amable, aquell home els va dir que el cap d'estació estava malalt i que ell l'ajudava a passar revisió de tan en tan. Aquell home els invità a que entressin a casa seva amb l’escossa de que feia molt de sol i que a fora tindrien mota calor.
Quan va ser hora de marxar en David va veure que a un vagó del tren hi havia uns cavalls molt bunics, eren els primers cavalls que veia d'aquella rassa.
Un home que anava al tren els va dir que havien d'anar tots a un vagó, perquè l'altre estava llogat, quan van arribar es van asseure a la primera fila, i un home molt simpàtic es va acostar a ells. Van emprendre una xerrada i s'ho van passar bastant bé. I de sobte algú va cridar:
-Troncs a la via!!!
El tren va parar de sobte i va pujar una persona amb un revòlver. L'home Flac (que era l'home que estava parlant amb ells), s'aixecà, en David estava abrasat a la Norma perquè tenia por. S'estaven emportant els cavalls!, en David saltà i cridar que s'estava emportant els cavalls i la Norma el callà. L'home flac, va agafar als Brass com a ostatges. Quan van sortir la Norma va agafar un cavall i amb el seu germà intentaren escapar, però els van pillar.
Quan ja feia un parell de dies que voltaven, els van deixar abandonats i els segrestadors van marxar amb els cavalls.
Quan va passar uns quants dies, es van trobar indis, ells tenien molta por de que els hi fessin alguna cosa, però els indis no els van fer res.

Un dia quan la Norma estava caminant i el seu germà a sobre el cavall la Norma es queda parada, en David s'asustà i baixar del cavall, la Norma havia vist una planta de maduixes. Els germans Brass feia ja molts dies que no menjaven i estaven afamats. Van començar a menjar i en van agafar unes quantes per endurse-les. Van passar moltes nits al carrer i un dia caminan prop del riu van trobar una caseta sense una paret. Mentrestant la Norma mirava que hi havia dins la cabana, en David començà a cridar, na Norma es va assustar molt i va sortir fora, en David havia trobat un home mort. El van deixar on estava i van buscar dins la cabana per si hi havia alguna cosa que els interessava. En David va trobar un ham i se'l va guardar a la butxaca.

Mentrestan en jove Frank, en tinent, el Pedro i els soldats estaven acorralats pels indis, aquests i els indis van fer un tracte, el tinent el Pedro... els havien de donar els cavalls que tenien els lladres i els indis ajudarien a buscar els nens ja que alguns d'ells els havien vist. Els Brass estaven parlant, la Norma espenyen el cavall i en David a sobre el cavall. La Norma va sentir uns sorolls, en David va baixar del cavall i també els sentí.
El cavall estava amb cara de por i llavors van saber que hi havia algú. De sobte van entrar uns quants indis, la Norma estava espantada, va treure un gabinet ( que havien trobat a la cabana) i els apuntà. Un dels indis, els va explicar que els estaven buscant i que havien d'anar amb ells. La Norma no estava segura però de sobte va sentir que un dels homes, li va explicar que el tinent en jove Frank... els estaven buscant, la Norma va veure que havia dit en jove Frank, i aquest nom li sonava. La Norma ho va acceptar, en David i la Norma van agafar el seu cavall i els van seguir, quan van arribar al campament el primer que van dir va ser: -On esta en jove Frank?

Aquest estava dormint, però la Norma no va voler que el despertessin, però en David es va treure l'ham de la butxaca i va pescar el seu barret que tenia a sobre la cara, en jove Frank es despertà, en veure a en David es ficà molt content, s'aixeca i va veure a la hombra de la Norma.
 



0 comentarios: