01 de maig 2014

Lladres De Cavalls

Fa uns dies ens vam acabar de llegir un llibre titulat "Lladres de cavalls" del Josep Vallverdu. Aquest historia tracta així:

En jove Frank arribava esperitat a casa dels Brass. Duia una carta a la mà per a la Norma (la filla gran del senyor i senyora Brass). El jove Frank n'estava bojament enamorat d'aquella noia però ella no pareixia que sentís el mateix que en Frank. El jove Frank va entregar la carta al senyor i senyora Brass. Allí explicava que li havien donat una beca a la seva filla per a que anés a Fario a exercí de mestra. La Norma ens saber la notícia és va posar molt contenta. Va decidir emportar-se al seu germà petit: en David, per a que anés a estudiar amb ella. El jove Frank en assabentar-se de la notícia no és va posar gaire content. Ara estaria lluny de la Norma i no la veuria gairebé mai.

Els senyors Brass van agafar el carro i els cavalls i es van dirigir cap a l'estació de tren. Allí una vegada van arribar se’n van adonar de que la estació estava tancada. El senyor Brass li va preguntar a un home quan obrien. L'home li va explicar que l'estació estaria oberta dintre d'una estona. Aquell home els va fer passar de mentre a casa seva. Al cap d'una estona van sentir un xiulet. El tren ja havia arribat. Es van acomiadar d'aquell home i de la seva dona. Van entrar dintre de l'estació. Allí la Norma i en David és van acomiadar dels seus pares .El tren es va posar en marxa.


Van asseure’s  davant d'un home flac que tenia molt bones maneres i els va explicar que el tren aquell dia carregava un munt de cavalls. De sobte el tren es va parar. Alguna cosa devia passar. Un home va obrir la porta amb un revòlver carregat. Va fer que tothom es quedés a terra. L'home flac li va fer una senyal a un passatger del tren i els dos van treure un altra arma. És van alçar. Al parèixer l'home flac era el cap d'una colla de lladres. Per a que ningú tragués ninguna altra arma i els matés van agafar de reens a la Norma i al David. Van robar tots els cavalls que transportava el tren.

Van carregar a la Norma hi ha en David amb un dels cavalls. És van poder escapar, però un dels lladres els van tornar a atrapar. Van començar a caminar. Al cap d'uns dies la noticia va arribar al poble on vivia el senyors Brass i el Jove Frank. En el moment que en Frank és va assabentar els i va anar a comunicar als senyors  Brass. En  saber la notícia van anar corrents a Crek Post, una agència de soldats que de segur que trobarien als seus fills.


Volien anar al congost de Coyotito per fer-los-hi una emboscada als lladres. En Jove Frank va voler participar en la busca de la Norma i en David. L'un demà van començar la marxa. De mentre els lladres de cavalls van abandonar a la Norma hi ha en David al mig del no rés. En David i la Norma van continuar caminant. Els indis observaven a aquella parella de nois que viatjaven sols. No els i pareixien uns lladres. Els dos germans un dia van arribar a un bosc on hi havia un riu. Quan ja feia uns dies que caminaven van veure un cavall. Segurament seria algun dels que transportaven els lladres. El van agafar. Duia una ferida a la cama i van proposar de guarir-lo.  De mentre els soldats i el Jove Frank feien camí cap al congost de Coyotito. Els dos germans un dia es van trobar maduixes i van poder menjar. Un altre dia van trobar una cabana amb uns quants estris. A la bora d'una pedra també van trobar un home mort. De mentre els soldats, el tinent, el guia Pedro i en jove Frank ja preparaven la emboscada per als lladres. És van dividir en dos grups. uns passarien per un cantó i els altres pel altre.

De seguit van rodejar els lladres, però del que no se’n van adonar va ser de que des de dalt del congost els indis els apuntaven amb revòlvers.  Els indis van baixar de dalt del congost. Els apuntaven a tots. Qualsevol moviment que agüessin fet els agüessin matat. El Falcó Negre ( el cap dels indis) va dir que volia els cavalls que duien els lladres. Amb el tinent van arribar a un tracte. Ells els i donaven els cavalls si els ajudaven a trobar als nois. La busca va començar. Tres rastrejadors indis els van ajudar. Els van trobar però la norma desconfiava de tots ells. En sentir que anomenaven al Jove Frank van saltar d'alegria. Estaven salvats! Van anar tots a unes tendes que havien preparat els soldats per passar la nit. La Norma i en David buscaven a en jove Frank però ell ja estava dormit. En David el va descobrir. Estava dormit amb el barret sobre la cara. En David amb un ham i un fil li va treure el barret. És va despertar i va veure a en David. Al girar-se va veure a la seva estimada Norma.

Aquest llibre m'ha agradat perquè és d'aventura i també té una mica de misteri.


0 comentarios: