29 de maig 2014

Fem de guies al Romeral!

Ja fa uns quants dies vam començar un projecte sobre la vil·la romana  del Romeral d’Albesa. La senyoreta un dia ens va dir que faríem de guies a uns nens que venien a visitar-lo. Ens va donar un full amb tot el que teníem que dir i va fer les parelles. Ens o vam haver d’estudiar força perquè l’un demà era la visita.

Aquell dia quan vaig arribar a l’escola me’n recordo de tots els nervis que teníem. A primera i segona hora vam fer classe normal. Vam fer català i mates. Després vam baixar al pati i vam esmorzar una mica. Al acabar vam començar la marxa cap al Romeral. El camí se’m va fer llarg però va estar ple de cançons i d’alegria. Una vegada hi vam arribar vam parar a beure aigua i el que volia podia menjar una mica.

Al  cap d’una estona vam entrar al Romeral hi el Lluís l’arqueòleg ens va fer un repàs de tot el Romeral per a que estiguéssim ven preparats. A la 1:30 van vindre els nens i nenes de l’altra escola. La professora de l’altra escola va separar als nens en grups. Va començar la visita! Al nostre grup estàvem molt nerviosos. Érem el grup 3 i en un no res vam haver de començar la visita. Al començament els nens que ens van tocar estaven desperts i atents a la teoria que ens havíem aprés però a mesura que avançava la visita cada vegada la seva atenció anava a menys.

En algunes ocasions vam haver de cridar l’atenció. En un no res vam acabar d’explicar totes les parts del Romeral. Al final de la visita els nens i nenes podien fer preguntes al Lluís. Al acabar ens vam reunir tots els que havíem acabat i vam anar a dinar. Després de dinar  vam marxar cap a l’escola una altra vegada. Els nens i nenes de l’altre col·legi van ser molt amables perquè ens van deixar l’autobús per a que no ens canséssim. Quan vam arribar vam fer classe normal. Va ser una experiència molt interesant però vaig passar molts nervis!

0 comentarios: