02 de maig 2014

Lladres de Cavalls

Lladres de cavalls és un llibre de literatura infantil que va fer en Josep Vallverdú. A continuació explicaré el resum d'aquest llibre.

La Norma i en David són dos germans de la família Brass que viuen en un ranxo.   Un dia, en Jove Frank, li porta una carta a na Norma que diu que la accepten a anar de mestra a Fario. però ella no vol anar sola i s'emporta a en David. Fario estava molt lluny i per anar-hi s0'havia d'agafar el tren que estava a dues hores del ranxo. La Norma, en David i el Senyor i Senyora Brass van agafar el carro i van tirar cap a l'estació de trens. Però quan estàven en camí resulta que veuen a en Jove Frank cavalcant a la vora del carro i resulta que és volia despedir de la Norma perquè li agradava.

Quan van arribar a l'estació no hi havia ningú a les butlletes però de cop va arribar un home que els hi va dir que el que veneia els bitllets no hi era i que els veneia ell. Aquest home els va dir que el tren no arribaria d'aqui dues hores i llavors aquest els va invitar a passar al seu bar perquè allí fora feia molta calor. Quan va passar una hora i cinquanta minuts va arribar el tren però estava ple de pistolers i el Senyor Brass va demanar si podien ficar a la Norma i a en David en un lloc que no n'hi haguessin tants. El tren portava un cargament de cavalls.
Al seu devant teníen a un home flac que els hi anava explicant històries. Aquest també li va explicar a en David que tots i cada un d'aquells cavalls eren per a una exposició i que eren molt valiosos.
Quan estàven per un tram de vía amb una mica de pendent, és van trobar que hi havia un tronc enmig de la vía i aquest els barrava el pas. Llavors, de repent va entrar un home amb un mocador a la boca. Aquest era un bandoler i va va ferir al "vigilant" amb la seva carrabina. Llavors l'home flac que seia al seu devant és va alçar del seu seient i va sortir del tren perquè, realment aquest home era el capitost dels malfactors i és deia Fletxer.

De mentre que ell sortía tota la seva banda estava descarregant tots els cavalls i van agafar a na Norma i a en David d'ostatges.

La Norma i en David anàven tots dos en un cavall, però el cavall el conduïa un malfactor que havia agafat el cavall amb una corda. L'undemà al matí van deixar anar als dos germans perquè ja no els servien per a res i ells dos van marxar corrents. Ells dos no tenien menjar però de cop i volta van veure en un rierol un cavall que semblava amable. El David el va anar a tocar i el van poder muntar.La Norma va pensar que si arrivessen en un punt que ho menjjaven o morien estarien dacord en que s'el podrien menjar. Tots tres es van posar a veure aigua i a continuació van seguir cap al nord en busca d'alguna civilització.

Els dos germans s'anàven turnant per muntar al cavall. Una vegada, quan li tocava a en David, van
trobar una bona mata de maduixes i es van posar a engrapar-ne a més no poder.

Els senyors Brass, en assabentar-se'n van anar al fort de Creek Post a demanar ajuda i de repent van agafar una tropa i en Jove Frank i van anar a buscar als dos germans.

Primer van anar a pels malfactors i van pensar que passarien pel congost de Coyotito. Van decidir que una part de la tropa aniría per la cara est i l'altra per la oest i els van enganxar, però mentre que ells estàven emmanitllantlos per els senders del congost hi havien tots els indis Natxuc amb carrabines. Llavors el capità i en pedro, que era un indi que estava amb els de post Creek , van anar amb en Falcó Naegre, que era el cap dels indis, i el Falcó Negre va dir que farien un tracte que consistia en: els militars els hi donàven els cavalls a canvi de que dos dels indis els ajudessin a trobar als dos germans.

Els dos germans van tropar una casa derruïda i més enllà van trobar un home mort del que van agafar un ham, un bon tros de pa sec i una mica de cansalada rància. Van seguir el rierol i de repent en Pedro i els dos indis els van trobar.

Llavors els van portar cap al campament i allí van veure a en Jove Frank.
Finalment van anar cap al ranxo i tot va acabar bé.

OPINIÓ: 
Aquest conte el recomano a nens de la meva edat perquè és emocionant i molt bonic.


                                                                                                                                    ELOI PALAU 

0 comentarios: