28 de març 2014

Les cassolades

El dia 15 de març vam celebrar les cassolades aquí a Albesa. Aquesta festa la celebrem des de fa uns quants anys: primer van començar que feien cassoles els nens de l’escola, als pares els va semblar una activitat interessant i també s’hi van afegir i ara ja ho pot fer tothom qui vulgui.

Cada colla pensa un nom i a cada taula fiquen un paper amb el nom, nosaltres ens vam dir ELS COCACOLES. I teníem la taula a la punta de tot. Els de l’ajuntament un parell de dies abans fiquen un tendal perquè no toqui tant el sol.

A les 11 vam quedar tots allà, quan vam arribar ja volíem començar la cassola però ens faltava el nen que tenia tot el menjar, l’oli, la sal..  Després ens vam adonar de que no teníem el fogó,  el vam haver d’anar a buscar. Quan va arribar el nen vam començar a escalfar l’oli, quan ja estava escalfat vam tirar la carn (primer la costella, després la llonganissa i al final la carn salada). Uns quants estàvem al recinte on es feien les cassoles, i els altres estaven on ens la menjàvem preparant el pica-pica. Quan ja estava cuita tota la carn, vam ficar samfaina i tot seguit els cargols. Sort que la samfaina ja estava preparada de casa perquè si no, no hauríem tingut temps. Quan vam acabar vam pelar els ous durs i els vam ficar a la cassola.



Tot seguit vam preparar un plat petit que havíem de portar al jurat per fer el sorteig. Tot seguit ens vam asseure a la taula i ens vam menjar el vermut, i com que vam comprar massa vermut no ens el vam acabar. Després vam anar a buscar la cassola al recinte on la fèiem. Molta gent no en va menjar perquè ja estava tipa, la cassola estava molt bona. Quan vam acabar vam menjar postres, teníem natilles i gelats, jo només vaig menjar natilla, però hi va haver gent que va menjar de tot. Quan vam acabar vam anar als llits elàstics amb tots els nens i nenes. Quan van donar el premi nosaltres no hi érem, però ens el van guardar i quan vam acabar de saltar als llits el vam anar a recollir. El premi era un pastís, era un val que havíem de donar a l’ajuntament i ens donarien el pastís. Després vam recollir la taula i vam marxar una altra vegada als llits.

 A les 7 vam anar al ball, tot i que no hi érem tots els de la colla ens ho vam passar molt bé, encara que al ball de fet no hi vam entrar, ens vam quedar a fora a jugar i a parlar.


Va ser un cap de setmana molt divertit, espero que l’any que bé ho puguem tornar a fer.  

OPINIO: És molt divertit fer coses amb grup, i és més xulo que fer-ho sol.

0 comentarios: