28 de març 2014

Excursió a Barcelona i a Pujalt

El dia 3 de març vam anar d’excursió a Pujalt i a Barcelona.
Va arribar l’autocar i vam pujar. Per arribar a Pujalt és una hora i mitja, vaig anar amb la Mònica, ens divertíem molt perquè parlàvem amb tots els companys de la classe. També van posar una pel·lícula que es deia “Intocable”. Quan vam arribar vam esmorzar, a l’acabar d’esmorzar ens van presentar a uns monitors. Un es deia Bernat i l’altre Albert, primer els de 6è van fer experiments amb el Bernard i els de 5è els van fer amb el Albert a fora.
 
Els experiments eren molt divertits, el primer va ser que agafàvem un got ple d’aigua, posàvem un paper i premíem fort sobre el vas, giraven el vas i no queia aigua, el segon era que posaves un globus dins una ampolla, bufaves i el globus no s’inflava, però si feies un forat a l’ampolla el globus s’inflava. Després en vam fer una amb una semi esfera, el Bernat tenia una màquina que xuclava l’aire de dins l’esfera i quan intentaven obrir l’esfera no podíem. El tercer era que agafàvem una garrafa de 5 litres amb només una mica d’aigua, amb una manxa posaven aire dins la garrafa i destapaven ràpidament i sortia un núvol.

 El quart experiment era que el Bernat va agafar 2 rajoles i una estava congelada, l’altra estava normal, va treure 2 gots de coca-cola i una botella gran, amb una cullera rascava i sortia gebre, una part queia a la rajola congelada i es quedava allà i l’altra a la normal i es desfeia;  l’últim era que vam tirar aigua a 2 rajoles congelades i l’aigua es va tornar gel, i amb un cotxe teledirigit conduíem sobre el gel, es veia que el cotxet patinava.
 
Després vam anar fora amb l’Albert, vam fer els experiments amb un pluviòmetre, la Monica amb una regadora havia que tirar l’aigua dins del pluviòmetre i després mesurar l’aigua, després un altre que era amb un termòmetre mesuràvem la temperatura de l’aire rodant el termòmetre. Després l’Albert ens va anar ensenyant alguns aparells com el pluviòmetre que feien servir de veritat i molts més.
 
Vam anar a dinar a dins de la caseta i quan vam acabar de dinar vam anar al Parlament, ens va venir a fer la visita un senyor que es deia Sergi , ens va ensenyar els passadissos i el hemicicle, ens vam asseure a les butaques. Eren molt còmodes! Al davant de les butaques hi havia uns botons i un micròfon, la Nuria de Gispert s’assenta davant de tot amb una cadira i al seu costat de la dreta hi havien els vicepresidents i el secretaris. Vam marxar i ens vam quedar 10 minuts a la plaça de fora, vam menjar alguna cosa ràpida i després vam anar a l’autocar, ens ho vam passar molt be perquè xerràvem i rèiem molt.

Vam arribar a Albesa a les 19:15.

0 comentarios: