23 de març 2014

Excursió a Pujalt i al Parlament


El dia 3 de març de 2014 els nens i nenes de cicle superior vàrem anar a l’Observatori Meteorològic de Pujalt i a la tarda vam anar al Parlament de Catalunya.

Al matí, quan vam arribar, vam esmorzar i ens van explicar què faríem. Ens van partir en dos grups (5è i 6è) i vam començar a aprendre. Els de sisè vam començar amb l’Albert i amb ell vam fer una pila d’experiments molt bonics. Primer vam omplir un got fins a dal de tot i amb aigua i desprès amb molt de compte vam posar un tros de full normal i corrent que era una mica més gros que el got i el vam “remarcar” amb el dit. Si ho havíem fet bé, quan es gira el got l’aigua no cau i pot aguantar fins que s’evapora tota l’aigua.

Desprès també en vam fer un que amb una bomba de buit vam treure tot l’aire d’una esfera i després estirant per les dos anses que tenia no és podia separar. També en vam fer un de molt semblant però vam posar un globus dins d’una càpsula de buit i vam treure tot l’aire, el globus és va expandir perquè no hi havia aire dins la càpsula i aquest tenia més espai.

Un dels experiments que em van agradar més va ser la creació d’un núvol. Primer vam agafar una manxa i vam manxar 90 vegades dins una botella amb un dit d’aigua dins i desprès a l’obrir la botella van sortir unes partícules visibles de núvol i semblaven fum, o sigui un núvol. També vam fer el mateix però posant, un segon, un full cremant i el fum que va entrar, desprès de fer les 90 manxades va sortir un núvol que era tan dens que semblava de tempesta.

A continuació vam agafar una ampolla de “CocaCola” congelada i va tirar el gebre que estava apegat a la ampolla i el vam tirar a damunt d’una rajola que havia estat uns dies al congelador i en una altra que no i en la que havia estat uns dies al congelador el gebre es va quedar i en l’altra es va fondre.

A la tarda vam anar al Parlament de Catalunya, i allí ens vam trobar a un guia que la veritat no ens va caure bé a gairebé a ningú. Primer vam anar en un lloc on hi havia una catifa rodona i ens vam seure al terra, al damunt de la catifa. Allí ens va explicar que el Parlament antigament era una armeria i a continuació vam anar a la sala de plens, o hemicicle.

Allí ens vam seure a les butaques. Va venir el batlle del nostre poble, l’Antonio i, ens va ensenyar on seia, i quatre coses mes de l’hemicicle.


I tot això va passar l’excursió a l’Observatori Meteorològic i al Parlament de Catalunya.

0 comentarios: