27 de març 2014

La crisi

Sabeu que la gent gasta massa diners?
Hi ha pares, que compren massa coses als nens i als  joves, els hi compren: mòbils ordenadors, i més aparells electrònics...I jo penso...No us en adoneu!!! Al món hi ha crisi!

Molts pares, es queixen de que hi ha molta crisi, de que costa arribar a final de mes,  però després, no se’n adonen de que estan gastant-se molts diners.

Moltes vegades gastem diners innecessàriament, no fan falta tantes joguines perquè amb poques ja et distraus i  en lloc  de gastar tants diners podríem estalviar-los per el futur: per a la universitat, per comprar-nos una casa bonica...

De vegades hauríem d’aprendre a sacrificar-nos i a no passar per davant de la botiga i comprar tanta roba o materials que són innecessaris.

Però per exemple quan mires alguna revista de mobles o d’altres coses, és una cosa tant capritxosa que si t’agrada algun dia te la compres;  la gent avui en dia no se’n adona del que fa, quan ho compra però desprès ja ho veu...

Les ofertes tampoc no resulten tan barates, perquè si costen 200 euros com a màxim les rebaixen a 160 o menys. Això ho acostumen a fer als aparells electrònics. Els governs també ens treuen diners per fer coses com a places, parcs... Haurien de pensar com nosaltres i així no estaríem tan amb crisis.

Als nens de 11-12 anys per el aniversari normalment els hi regalen un mòbil o un aparell electrònic, i els hi ensenyen als seus amics i és clar ells també ho volen i els hi diuen als seus pares i acaben comprant-los hi un i així pot arribar a molta gent  a tenir-ho.

Podem mirar el costat bo, que quan comprem menjar, és per alimentar-nos, i la roba per vestir, alguns mobles de casa... No tot és culpa nostra, també posen anuncis a la televisió que ens influencien en les nostres compres, com detergents, mobles, ofertes... I això depèn de la persona, si es deixa influenciar, ho veu i, ho vol comprar.

El que podem concloure és que no cal que ens comprem tantes coses i guardem els diners per un bon ús. Perquè si arribem al futur sense diners podem acabar malament...


0 comentarios: