27 de març 2014

La crisi

Nosaltres en aquest món volem sempre més i més coses però no pensem en què tenim pocs diners, sols ho compren i després d’uns dies ja no ho utilitzen. Això ho sé per experiència perquè quan era petita sempre em passava. A algunes persones els hi passa amb les begudes, a altres amb la roba, a altres amb les joguines...
 
Nosaltres ens comprem massa coses i, com he dit abans, ens comprem massa coses i després d’un temps ja no les utilitzem, ni sabem que existeixen a casa nostra.
 Ens comprem coses innecessàries perquè ens comprem algun perfum o alguna joguina o roba que després ja ni els mirem, són coses innecessàries.
 
Quan som més petits i algú té alguna cosa que ens encanta i ens meravella després nosaltres també la volem. Per exemple, un dia una nena del meu col·legi portava una bateria tàctil del Colacao i jo li demanava tot el temps i al final vaig convèncer a la meva mare i me la va comprar. A totes les persones els hi fascina alguna cosa i la volen comprar però algunes hi pensen amb la crisis i s’aguanten i no s’ho compren, hi ha persones que no hi pensen i s’ho compren.
 
Jo penso que ens hauríem de sacrificar i no comprar-nos-ho tot perquè hem de pensar que ara tenim pocs diners i no podem gastar-ho en tot, però hi ha persones que ho fan.
Hi ha persones que no poden passar d’un aparador sense comprar alguna cosa però la veritat és que la gent ha de pensar que no s’han de gastar molt en les compres.
 
En alguns moments de la vida com quan hi ha la crisis hem d’aprendre a estalviar perquè després ens quedem sense diners. En aquesta etapa també hem de fer servir poca aigua i electricitat, perquè per elles també paguem.
 
La publicitat també n’és responsable en part perquè ensenya alguna cosa que ens agrada molt i ho desitjem tant que al final ens la comprem.

Finalment, nosaltres també podríem ser feliços sense tantes cosses perquè en realitat no les necessitem, el que necessitem és sobreviure amb els aliments, roba, aigua i una casa, imagineu-vos els nens d’Àfrica que no tenen recursos ni per alimentar-se.


0 comentarios: