27 de març 2014

Excursió al Observatori i el Parlament


El dia 3 de març els nens i nenes de 5è i 6è de l’escola Àlber d’Albesa vam anar d’excursió   a l’observatori de Pujalt i després vam visitar el Parlament.

 Tot va començar quan l’autocar ens va passar a recollir a dos quarts de nou. Després d’un llarg trajecte vam arribar a l’observatori de Pujalt on vam fer diferents activitats i experiments. Els dos experiments que més em van agradar  van ser aquests:

En un ens van ensenyar a crear núvols amb una garrafa un manxa i una mica de fum o aigua i el procediment és aquest:

 Es  fica el fum o aigua dins la garrafa , a continuació agafes la manxa i  manxes la garrafa unes 90 vegades després treus la manxa, i ja tindràs un núvol embotellat( a curt termini)!

I en l’altre en van ensenyar  fer gel i com relliscava, amb unes rajoles congelades aigua i un cotxe teledirigit.
Primer vam treure les rajoles el congelador, després hi vam tirar l’aigua pel damunt i al cap d’uns minuts es va congelar, i a continuació hi vam ficar el cotxet teledirigit i el vam moure i..., renoi com relliscava!
(d’experiments en va haver més però tant sols he ficat aquests perquè van ser els que més em van agradar) 

Després vam anar a una altra sala on ens van ensenyar a utilitzar algunes eines com el pluviòmetre, el psicròmetre i a contar les octes dels núvols. Minuts més tard  vam  sortir  at vam simular una mica de  fora  prendre les dades del dia ( fins i tot vam simular una  petita pluja) , i ens van ensenyar  algunes de les seves màquines oficials.

Després d’acabar les activitats vam dinar, i  després  com que ens sobrava una mica de temps  vam contar acudits..
 A continuació ens va venir a buscar l’autocar.

Després  d’una hora i una mica més vam arribar al Parlament. Per  llàstima només vam poder estar allí 45 minuts.

El primer que vam fer va ser anar al hemicicle on ens vam poder seure als seients dels diputats i consellers, i fer preguntes al home que ens ho  explicava i a l’alcalde. Després vam poder entrar fins i tot a una sala de comissions. A continuació vam baixar per les escales principals i vam marxar.

Em va agradar molt l’excursió, però l’home que ens ho explicava al Parlament no ho feia gaire bé.

0 comentarios: