28 de març 2014

La guerra de successió

Viurem lliures o morirem,  les paraules que encara segueixen al cor de tots els catalans, i les que hi havia escrites a les senyeres que portaven els catalans i catalanes el terrible dia de l’11 de setembre de 1714, tots els catalans encara commemorem aquell dia, però molts sense saber la història.

El rei Carles II (en aquells moments rei d’Espanya) mor sense descendència ,  Espanya té dos possibles successors al tron: Carles III d’Àustria i Felip V de França, en aquells moments Catalunya, que té un Govern independent, vol que el rei sigui Carles III d’Àustria, perquè els  francesos (que son els borbons) no els hi deixarien ser lliures, per això a l‘any 1701 va començar una guerra.

El setge va tenir lloc l’onze de setembre de el 1714, però la ciutat de Lleida va caure 7 anys més aviat, al 1707. Durant la guerra, Carles III d’Àustria va ser cridat per a ser el nou rei d’Àustria, i se’n va anar i es va emportar les seves tropes, això va ser un cop fort per a Catalunya però van seguir lluitant, els borbons van pensar que si els catalans guanyaven la guerra s’ajuntaria el regne d’Espanya  i el d’Àustria  i que tindrien un regne massa gran, per tant, Felip V en aquells moments va ajuntar Espanya  amb França i va crear un regne més gran. Una setmana després del setge a Barcelona van arribar les tropes angleses per ajudar a Catalunya en la batalla però per mala sort van arribar tard.


Realment en el testament de Carles II hi deia que el rei havia de ser Felip V però ara amb les noves tecnologies s’ha demostrat que estava falsificat. Les últimes paraules que puc dir d’aquest tema són: Visca Catalunya lliure!      

0 comentarios: