28 de març 2014

Les cassoles a Albesa

El dia 15 de març a Albesa celebrem la festa major de primavera,  i més o menys consisteix en això: tothom qui vol s’ajunta amb la seva colla per  fer una cassola de pagès i el jurat les valora i atorga premis a les 3 millors cassoles.

El dia 14, el dia abans (que teníem festa), vam anar a comprar-ho tot . Vam quedar a la plaça de davant de l’escola a dos quarts d’onze. Primer vam anar a l’Agrobotiga Cal Blasiet (la botiga de casa meva) on vam comprar gran part de la carn. Després vam anar al forn de pa a encomanar pa de pagès per al  dia següent. A continuació vam anar a Cal Esmet, on vam comprar més carn, però aquest cop de porc. Després d’anar a fer un descans a la plaça dels Sarraïns vam anar a la nova botiga d’Albesa anomenada Sales Alegre ( és una espècie de supermercat) a comprar els plats, les estovalles, les olives i la beguda. Més tard, vam anar a la cooperativa a comprar tot el que seria per a picar.

L’endemà vam anar al mateix lloc d’ahir  a la mateixa hora. El primer que vam fer va ser enviar a un grupet a comprar el pa i els altres vam anar a preparar el lloc on treballaríem per  fer el dinar, però no vam poder començar a cuinar fins que va arribar l’Eloi, ja que ell tenia gran part dels aliments. Llavors, quan hi vam ser tots vam començar a treballar: uns preparaven la taula, els altres feien  el pica-pica i uns altres estàvem cuinant la cassola. Vam acabar aproximadament a un quart de dos; i llavors vam seure a taula i ja vam començar a dinar. Després de dinar vam anar a voltar, i més tard vam anar a les firetes. A les 5 de la tarda aproximadament  ens van donar un premi: un pastís que ens podrem menjar un dia d’aquests.

M’ho vaig passar d’allò més bé i espero amb inquietud el pròxim any, per poder-m’ho passar encara més bé .


0 comentarios: