27 de març 2014

L'osvald l'elefant musical

Text de: Txus Fernández i Montolí
Il·lustracions de: Montse Español.
Ed: Barcanova
2ª edició: 2004
L’Osvald, l’elefant musical, és un llibre que a mi m’ha agradat moltíssim, que tracta d’un elefant petit que vol tocar el piano a la gran ciutat, és a dir que vol ser pianista. Ell, però,  no viu a la gran ciutat, però una cosina seva, la Marcelina, sí que hi viu; l’Osvald li fa la pilota als seus pares perquè li paguin un bitllet de tren fins a la gran ciutat, per anar a estudiar piano.
Una vegada allí, la seva cosina el va a rebre a l’estació de trens de la gran ciutat. En aquell moment la Marcelina el porta a la seva casa i li ho ensenyà  tot, des del jardí fins al bany. A l’habitació on dormia l’Osvald hi havia un balcó que  donava a fora, al carrer.
El primer dia que l’Osvald va a l’escola de musica li diu a la secretaria que es vol matricular per ser pianista. Una vegada a la classe de piano entra amb una brusca empenta i fa caure al professor i trenca el piano.
Després de veure que el piano no es el seu es dedica a estar assegut en un racó.
El dia següent, quan arriba, veu una nena amb una flauta travessera  i decideix dedicar-se a allò, però quan arriba l’hora de tocar envia la flauta a l’ull del professor. No es pot dedicar a la flauta travessera perquè té massa bufera. Després amb els instruments de percussió tampoc no li va molt bé... ni amb els de corda... ni amb els de vent... l’Osvald ja no sap a què dedicar-se. En aquell moment sent un cor de cantants al final del passadís, decideix ser  professor  de cant i director d’orquestra. Per una cosa que se li dona bé...

Opinió: Aquest llibre és molt bonic i divertit perquè la història de l’Osvald per ser music és molt bonica.

0 comentarios: