13 de març 2014


El dia 3 de Març de 2014, els nens i nenes de cicle superior, vam anar d’excursió. Vam marxar a dos quarts de nou. Vam estar una hora i quart a l’autocar , perquè anàvem cap a l’observatori. De Pujalt. Quan vam arribar a Pujalt, vam esmorzar, i vam parlar una estona amb els amics i amigues . Després, ens vam partir en dos grups, 5è i 6è. Nosaltres, els de 6è, ens vam quedar a dins a fer experiments. Els que a mi em van agradar van ser: el 4rt, que el feien el Manuel, el Blai i l’Àlex, i els ajudava l’Albert (que era el monitor amb el que estàvem), i van fer un núvol. També em va agradar molt l’últim que vam fer, el van fer á Laia, l’Anaïs, la Laura, la Chanez i l’Albert. Van agafar unes rajoles que tenien en un congelador, i hi van tirar aigua a la temperatura natural, i es va congelar. Llavors ens van explicar que es molt perillós conduir quan hi ha la carretera congelada, i llavors van agradar un cotxe teledirigit i el van ficar damunt de les rajoles congelades i quan el van engegar va començar a relliscar.
Quan vam acabar tots els experiments, vam anar amb un altre monitor que es deia Bernat. Ell ens va explicar com es feia anar cada aparell i com ho feien cada dia, n’hi havia un que servia per a mirar a quins moments del dia feia sol, a quins moments feia núvol... també hi havia un pluviòmetre i altres aparells de meteorologia i desprès vam completar una taula la qual ells completaven cada dia.

Quan vam acabar els de 5è i els de 6è, vam dinar, i vam explicar acudits amb els que vam estar una estona rient. Quan vam acabar de dinar, vam pujar a l’autocar i vam marxar cap al parlament. A l’autocar, jo anava amb la Laia, igual que d’anada, i com que anàvem tots els de 6è al darrera, vam estar cantant, jugant i contents acudits. Quan vam arribar a Barcelona, vam anar cap al Parlament caminant, i vam passar per davant del zoo. Quan vam entrar, un home alt i prim ens va dir que ell era ens guiaria. Vam anar a un passadís i ens van explicar coses sobre el parlament, i desprès vam anar directament cap a l’hemicicle, i ens vam trobar amb el nostre alcalde, que també és diputat del Parlament. I ens va explicar altres coses que encara no ens havien explicat. Després vam anar a la sala de comissions i ens van dir que era com l’hemicicle però mes petit.  Després li vam dir adéu al diputat i al senyor que ens havia guiat. Llavors, vam sortir a la placa que hi ha davant i vam berenar. I quan ens va venir a buscar l’autobús vam marxar cap a casa. A l’autobús vam fer fotografies, vam mirar una pel·lícula, vam parlar i vam estar jugant. Va ser una excursió molt divertida, espero que els altres cursos també la puguin fer alguna vegada.

0 comentarios: