13 de març 2014

Un Petó de Mandarina


Aquest any els professors del col·legi, han demanat una escriptor perquè vingui a explicar coses sobre aquest tema. Aquest any ha vingut l’Eulàlia Canal i per això hem llegit un llibre que ha escrit ella i es diu Un Petó de Mandarina.

Aquest llibre tracta que un nen que es diu Tavi, que és una abreviació d’Octavi, s’ha enamorat d’una nena que es diu Vanina i que ha vingut d’un país que està amb guerra. Aquest conte és una mica trist però a la vegada és una mica d’amor. El pare del Tavi toca en un grup de música i se n’ha d’anar de gira durat dos mesos. En Tavi ha de cuidar els gats del seu pare i en Tavi per calmar-los quan estan enfadats els canta la cançó de Boig per Tu de Sau. Com que el Tavi està  enamorat de la Vanina li envia notes gràcies al seu gat missatger que es diu Sebastià i la Vanina el respon. En Tavi cada dia, al pati puja a dalt d’una olivera i és fica a agafar núvols. Tot i que al Tavi li Agrada la Vanina en Ricki i els seus col·legues que són en Rufus, el Tifus i l’Ulldevidre, no li deixen apropar-se a la Vanina. En Ricki i la Clàudia es presenten per a ésser els delegats de la classe i el Ricki li diu al Tavi que si no el vota el pegaria. El Tavi no el vol votar i vota a la Clàudia i en Ricki es pega amb en Tavi però la senyoreta sol l’expulsa a ell. Quan en Tavi es va barallar amb en Ricki va parlar amb la Vanina. La Vanina  li va dir que havia marxat del seu país perquè està en guerra i ve a aquí i en troba més. El dia següent s’estan tots barallant i en veure-ho la Vanina marxa corrents  i llavors el Tavi els hi va explicar a tots.

La senyoreta, un dia normal i corrents de classe els hi va dir als seus alumnes que s’havia organitzat un concurs de cançons de la PAU i en Tavi i tota la seva classe en van fer una per a que la Vanina és posés contenta.


Finalment el Tavi i la Vanina és fan un petó però malauradament la Vanina ha de marxar d’aquí perquè s’ha acabat la guerra al seu país.

0 comentarios: