07 de novembre 2013

La castanyada

El dia 31 d’octubre del 2013 vam celebrar la castanyada a la nostra escola. Aquest any els alumnes de 6è seriem els castanyers i les castanyeres i presentaríem les actuacions.


Uns dies abans amb els alumnes de 5è vam fer les paperines, amb paper de diari, per a posar les castanyes que donaríem després de les actuacions, el dia de la castanyada. També vam preparar la roba que lluiríem per repartir les castanyes als pares. Si podíem havíem de portar  cistelles per a posar les paperines. Per fi després de tant preparar coses va arribar el gran dia. Al matí vam fer classe normal com sempre, però estàvem nerviosos per  la castanyada. A la tarda quan vam arribar ens van separar en dos grups, uns ajudarien a posar castanyes a les paperines i els altres posarien les cadires on es seurien els pares. Jo, junt amb una altra nena de la meva classe que es diu Roser, vam fer una mica de tot, vam ajudar a posar castanyes però també vam ajudar a portar el beure a la classe de música. Quan ja va estar tot llest ,uns quants nens van agafar com uns cartells que indicarien als pares on s’haurien de seure. De mentre anaven sortint tots els nens i nenes de totes les classes.


Ens vam seure a prop de la porteria. Van començar les actuacions. Els primers d’actuar van ser els de P3, P4 i P5 cantant una cançó que es diu “La castanyera”. Van presentar aquesta actuació: la Tresa, la Monica i l’Anaïs. Després van actuar els nens de 5é que van ballar una dansa que es diu: Pera Stous- Pera Kambo se” que van presentar: el Blai i el Marian. Per fi ens va tocar a nosaltres que vam ballar la “Eskú-Dantza” que va presentar: la Laia. A l’acabar, va tocar l’actuació dels de 1r que es deia “Pour passer le Rhone”. Que va presentar: l’Eloi i el Manuel. Després va tocar la de 2n que es diu “ el Virolet” que consisteix en un ball de bastons. Ho va presentar: l’Ester. Després va tocar la de 3r , que van ballar una dansa que es diu “ la marieta cistellera” que consisteix en una mena de sardana. Ho van presentar: L’Alex la Monica i la Roser. Per fi va arribar la darrera actuació, la de 4t; el ball que van ballar es deia “ Rheinlander “  la vam presentar:  el Tomàs i jo. 

Abans de que acabes l’actuació vam pujar a canviar-nos les nenes vam anar a la classe de sisè i els nois a la de quart. Una vegada vestits la senyoreta, a les nenes ens va deixar una ombra d’ulls de un color grana fosc i  brillo de llavis. Als nens la senyoreta els hi va pintar una barba o uns bigotis .Vam fer grups de dos, un repartiria beguda i l’altre castanyes. Vam baixar al pati on es celebrava la castanyada. Vam repartir a tots els cursos les paperines plenes de castanyes.

Després ja enllestida la feina vam agafar paperines nosaltres. Ens vam seure en un racó del pati i vam anar menjant. Moltes mares s’apropaven a fer-nos fotos i a dir-nos que ho havíem fet molt bé. Després, quan ja va tocar el timbre, vam ajudar a recollir les peles de castanyes, les begudes i també vam agafar uns fantasmes que havíem fet setmanes abans a la classe d’anglès i havíem penjat a les classes.  Quan vam sortir vam anar a voltar i a la nit  vaig celebrar la castanyada amb la meva família.

Per mi va ser un dia molt divertit i m’ho vaig passar molt bé però també estic una mica trista perquè l’any que bé ja no podré celebrar la castanyada aquí a l’escola encara que si m’ho permet l’horari  igualment vindre a veure-ho com a públic.

0 comentarios: