15 de novembre 2013

El zoo d’en Pitus


Aquest any a sisè vam llegir un llibre que es diu El zoo d’en Pitus. Aquest conte m’ha agradat molt perquè tracta d’uns nens que ajuden a un amic. A continuació us explicaré un petit resum d’aquest llibre.   

El llibre comença explicant els personatges d’aquest conte. En Pitus és el mes petit de la colla i en aquesta part del llibre es fica malalt. Tots l’intenten ajudar però no aconsegueixen la suma de diners que necessita per al seu viatge a Suècia.

Al final els nens pensen que seria bona idea fer un zoo a la part del solar del poble. Primer li demanen ajuda al mossèn del poble per a que els ajudes. El mossèn els va portar a un zoòleg per a que els ajudi amb cada animal. Un dia els nens van anar d’excursió a la muntanya, i van  pensar que seria bona idea que el senyor zoòleg vingués i que els ajudes amb els animals.

Ja quan van acabar amb mitja part dels animals, faltava un mono i un lloro. El mono el va aconseguir demanant-lo a un senyor que a vegades li canten una cançó que la veritat es que el molestava molt. Quan aquell senyor va sentir que era per en Pitus, els va donar el mono perquè en Pitus era l’únic que no li cantava la cançó i sempre li comprava globus i llaminadures.
Quan el zoo ja preparat els nens van ser els primers d’entrar al zoo i contents del que van fer finalment el van obrir. Les persones van entrar i els nens van guanyar els quartos necessaris per al viatge d’en Pitus a Suècia. Al final en Pitus va tornar a amb els nens i la colla es va formar una altra vegada. 

0 comentarios: