15 de novembre 2013

Els petards


Per Sant Joan els nens tirem molts petards. Però hi ha persones que ens renyen i diuen que no en tirem.                                                                                                                                                                     Penso que haurien de prohibir els petards perquè els nens fan massa maleses com trencar bústies i fer mal a altres  nens i animals, a més a més  molesten a les persones i no poden escoltar la televisió o dormir. Jo crec que haurien de prohibir els petards. També  és dolent ja que les persones es gasten molts diners en comprar petards per a fer maleses .


Però per una altra par penso que no haurien de prohibir-se els petards perquè crec que els nens s’han de divertir, sobretot per Sant Joan que és tradicional tirar petards, perquè a demés hi ha persones que no porten petards per fer maleses, sols els porten per divertir-se. Llavors no podrien prohibir els petards perquè hi han persones que en no en fan un mal ús. Ells no tenen la culpa.

Els petards són útils  per trencar roques o coses que fan nosa i que no es  poden treure amb la ma perquè pesen massa i també n’hi ha que fan bonic com les fonts. També hi ha petards que exploten al cel i fan una bonica explosió de colors.

Bé com podreu observar hi han més arguments a favor que en contra. Jo crec que no haurien de prohibir els petards, però el que s’hauria de fer seria no vendre  petards que poden fer mal a menors de 18 anys, com totes les coses el que cal tenir en compte és l’ús que es fa d’elles.

0 comentarios: