14 de novembre 2013

Excurció a Sant Llorens de Mongai

El dimarts vam anar l’excursió de sant Llorens de Montgai, a les nou del mati a l’autocar vaig anar al darrere tot amb la Laura i jo estava al costat de la finestra i la Laura a l meu costat ,el camí se’m va fer curt, perquè estava escoltant música molt forta amb la Laura, i començàvem afer el ridícul cantant. quant vam arribar, el primer de tot que vam fer  va ser esmorzar i després vam anar cap a una muntanya que hi avien jocs de la prehistòria que teníem que fer pel mati.

Abans de fer els jocs ens van fer un petit resum sobre els objectes de la prehistòria i desprès ens explicaven quins jocs hi havien per fer.

Nosaltres vam començar en un joc que era per fer faria: s’agafava una pedra gran per a damunt posar blat i una pedra petita per xafar-ho, i finalment es feia la faria.

El segon joc era era fer un collar de petxines: agafaves una pedra gran que ja la teníem preparada, i rascaves ven fort, i rapit la petxina i finalment es foradava, i posaves el fil i ja tenies un collar de petxines.

El tercer joc era el que mes m’avia agradat era un joc de matar els animals de mentida: primer es feia amb una llança, que era mes difícil i desprès es feia amb un arc i una fletxa, que era una mica mes fàcil.
I finalment però no últim el quart joc: era fer un petit bol de fang era bastant fàcil, agafaves un petit bol de pala i posaves el fang a dins feies la forma, i finalment treies el fang i el posaves en una capsa amb el nom escrit a davall.

Vam acabar tots els del matí però per la tarda teníem dos més, però abans teníem que anar a dinar jo vaig dinar macarrons i un suc de pinya.
Després de dinar hi havia una petita plaça on podíem jugar tots. Quan els professors ja havien acabat de dinar, vam tornar a la muntanya, i vam fer dos jocs.

-El primer joc era tallar una o dos pedres de sílexs i donar-li una forma bonica, ens aviem posat guants de ”jardiner” i unes ulleres de plàstic que manaven bastant grans perquè els trossos que tallàvem no ens sortissin disparats als ulls. I quan ja avies acabat, ho posaves en una capsa que tenies que fer tu.

-I el segon i últim joc era llegir un paper que ens avien donat que ens explicaven les formes dels dibuixos que pintaven a la prehistòria, i a ‘l’altre  costat tenies que fer un dibuix que signifiqués algo(algú fent foc, matant animals...) i quant ja havies acabat, el dibuix el feies en una paret rugosa, com si fos una roca, era una mica difícil, per me’n havia sortit.

Quan ja marxàvem cap a Albesa, jo ja no anava al “darrere” perquè un professor no sabia que només els nens de 6é anaven al darrere, i tots ens havíem enfadat i al final no m’ho  havia passat bé a l’autocar.
 



0 comentarios: