14 de novembre 2013

Excursió a Sant Llorenç de Montgai

Excursió a Sant Llorenç de Montgai
El dia de octubre de 2013 vam anar d’excursió a Sant Llorenç de Montgai. Mentre estàvem esperant l’autocar al col·legi anàvem a l’WC i jugàvem.
Ja havia arribat l’autocar i estàvem anant de  camí. Jo de companya a l’autocar tenia a la Roser, perquè jo anava amb la Tresa i la Roser amb l’Anaïs, elles dos havien d’anar al darrere i havíem pensat anar juntes.
Ja havíem arribat i estàvem al pati d’una escola que ara ja no ho és, és un camp d’aprenentatge,  allí ens vam quedar a esmorzar i a jugar una mica.
Després d’un temps vam marxar a dalt al camp d’aprenentatge de la Noguera. Quan vam arribar ens vam asseure dins en una “cabana” de la prehistòria i ens van començar a explicar coses. Després d’explicar-nos-ho tot vam començar a fer tallers.
Un d’ells era de fer farina. Consisteix en que has de petar els grans de farina amb una pedra damunt i una davall i et sortirà farina i l’has d’anar pitjant fins que surt molta farina.
Una altre taller és d’una petxina que amb una pedra has d’anar rascant la petxina per fer-li un forat i amb una corda feta de plantes la poses per dins del forat i et fas un collar. A la prehistòria la petxina era com l’or actualment.
Una altre taller era de caçar,  consistia en agafar una llança apuntar cap a un animal, i amb l’arc saber com agafar-lo i apuntar, el truc era que havies de tibar bastant però també depèn de la distància.
Una altre taller era una de fang, havies de fer un cistelleta de fang. Havies de fer una bola de fang i fer una bola, després posar la bola dins la cistelleta i fer-li la forma de la cistelleta. Quan ja la tenies acabada l’havies de treure del motlle de la cistelleta i ja la tenies feta.
Després de fer aquestes proves vam anar a dinar on hi havia l’antiga l’escola. Vam dinar i vam jugar una mica i vam tornar al mateix lloc d’abans.
Nosaltres, els de 6é, a la tarda vam fer primer una prova “xulíssima”, consistia en trencar pedra sílex. Et donaven unes ulleres de científic i uns guants de paleta, després també et donaven una cosa que te la posaves damunt del peu per no fer-te mal, una bosseta amb una banya i una pedra. Després et donaven la pedra sílex i una altra de més forta, amb l’altra la trencaves, primer havies de trencar l’escorça i després ja tenies les bones. Ens van donar una caixa que la havíem de muntar nosaltres i a dins hi posàvem les pedres.
I la segona prova era dels dibuixos de la prehistòria. Ens va explicar una història real i ens va donar una fitxa. A la fitxa hi posaven els significats d’alguns dibuixos i a l’altra part havíem de  dibuixar un dibuix propi que signifiqués alguna cosa. I després vam pintar el nostre dibuix en unes parets que semblaven  les de les coves reals i ja vam marxar.
L’autocar ens estava esperant. Vam deixar les motxilles i vam pujar, ens van posar una pel·lícula del Bob Esponja.

Aquesta excursió em va agradar molt, perquè vam semblar prehistòrics de veritat! 

0 comentarios: