21 de novembre 2011

Galetes especiades

A continuació us explicaré com es fan unes galetes, que si es preparen correctament i seguint tots els passos, estan boníssimes.

Ingredients:
1-125g de mantega.
2-115g de sucre morè.
3-25g de sucre blanc.
4-1 ou.
5-1 culleradeta de llevadora en pols.
6-1/4 de farina.
7- 1 culleradeta de sal.
8-1 culleradeta de nou ratllada.
9-1 culleradeta de canyella mòlta.
10-1 culleradeta de clau mòlt.

Estris:
-1 cullereta de mida de cafè.
-Paper de film i paper “sulfuritzat”.
-1 bol.
-1 ganivet.

Com és prepara:
Primerament has de posar la llevadura i la farina en forma de volcà, i després tots els ingredients. (La mantega ha d’estar pomada).

Després ho has de barrejar tot amb la iema dels dits i li dones forma de rectangle d’uns 2cm de gruix i ho emboliques amb paper de film i a la nevera uns 30 o 40 minuts.

A continuació, ho desenrotlles i ho talles en làmines rectangulars.

Finalment forres la plata del forn amb paper “sulfuritzat”; col•loques les galetes al damunt del paper, i ho poses al forn a 170º durant 15 o 16 min. Mirant que no es torrin molt, i quant vegis que les galetes estan daurades, ho treus del forn, i a menjar!S’ha de deixar reposar després de la cocció i la congelació 1 o 2 minuts.

1 comentarios:

Arnau farrús
Diu ...

Paula, aquest text està molt ben fet. I sembla que les galetes estan molt bones. Gràcies per la recomanació.

Arnau