07 de novembre 2011

Stop a les corregudes de toros

El tema que argumentaré a continuació tracta sobre la prohibició de les corregudes de toros a tota Catalunya.

La correguda de toros és un espectacle que consisteix en, “lidiar”, torejar diferents toros braus, a peu o a cavall, en un recinte tancat, la plaça de toros. En aquest espectacle hi participen diverses persones, entre elles els toreros, els quals segueixen un protocol tradicional. També es compleix el reglament d’espectacles taurins.

Baix el meu punt de vista, existeixen molts pocs punts a favor sobre aquesta tradició. Aquests són: estem parlant d’una competició on hi ha matances d’animals agressius; que aquesta tradició, per a molta gent, és un art; i per últim, és un element important i històric de la cultura espanyola.





En canvi, tinc molts més punts en contra sobre aquesta tradició. Aquests són:
- La violència produïda en aquests actes.
- La gran quantitat de toros que utilitzen és molt elevada i per tant augmenta la mortalitat d’aquests animals.
- El punt que més ràbia em fa és quan al toro l’estan maltractant i ferint i la gent, a sobre, aplaudeix i s’alegra d’aquest fet.


La meva opinió sobre les corregudes de toros és que, aquestes són un acte bàrbar on és tortura fins a la mort a animals bells, indefensos i no culpables de ser escollits per a la diversió d’aquest acte. Què passaria si en lloc de ser un animal fos una persona?

0 comentarios: