21 de novembre 2011

Carquinyolis

Ara us explicaré com fer uns carquinyolis que són molt bons. Nosaltres els solem fer per nadal a casa, els fa la mare. Primer us diré els ingredients i la preparació, després si voleu ja la fareu.

Ingredients necessaris:
-250 grams de farina
-150 grams de sucre
-1 ou
-2 cullerades soperes d’anís
-1 culleradeta mida cafè de bicarbonat
-1 culleradeta mida cafè de canyella
-1/2 ratlladura d’un llimó
-1 tub d’essència de llimó
-1 tub d’essència de vainilla

Farciment:
-100 grams d’ametlles crues

Per daurar:
-1 rovell d’ou

Preparació:
Es mescla tot per fer la pasta, quan aquesta està ben amassada es fan tres trossos i s’aplanen, es posen les ametlles i es fa un xurro.

Llavors s’agafa un rovell d’ou i es posa damunt el marbre de la cuina i se suquen els xurros amb aquest.

Quan tots estan sucats s’agafa paper d’alumini i es tapen.
Es posen al forn a 210º durant uns 7 minuts fins que estiguin daurats, aleshores es trauen i es tallen en juliana i es tornen a posar al forn per coure’s del tot.

1 comentarios:

Arnau farrús
Diu ...

Semblen molt bons. El text està molt ben fet. Et felicito! I gràcies per la recomanació.

Arnau