25 de novembre 2011

Males notícies per a les granotes

Aquests vertebrats s’estan extingint més ràpid del previst.

Actualment estan desapareixent a una gran velocitat en tot el món. Hi ha disminucions i extincions d’amfibis fins a àrees protegides i sense que s’hagin malmès els llocs on viuen. Les causes d'aquesta situació són diverses:

Per una banda tenim els agents contaminants afecten indirectament a les granotes i altres amfibis per la disminució de la capa d'ozó, causant que la radiació solar danyi les seves delicades i humides pells.

Per altra banda, el canvi climàtic i l’escalfament global provoquen que les malalties que els maten estiguin augmentant i al canviar la temperatura de l’aire i l’aigua els seus hàbitats es destrueixin i no hi puguin viure. La introducció de noves espècies al seu hàbitat (com ara les truites, que són depredadores dels amfibis) també els fa molt de mal.


La importància d’aquests animals és molt gran, ja que prevenen algunes malalties, mengen insectes (que són tan molestos per a nosaltres), ens indiquen quan hi ha contaminació, ja que respiren per la pell, i quan en un lloc hi ha contaminació les granotes en surten danyades.

Per ajudar a aquests animals no hem de malgastar l’aigua, ja que els amfibis la necessiten pels seus estanys i els seus habitats; no els hem d’atrapar capturar o tenir com a mascota, si reciclem també els estem ajudant.

1 comentarios:

Arnau farrús
Diu ...

Irene, en aquest text t'hi has deixat la pell. Està molt ben redactat. Et felicito!

Arnau