14 de novembre 2011

Recepta per fer una pizza

A continuació us presentaré una recepta per fer pizza que la fem la meva mare i jo (i ens surt molt bona). Ara us explicaré quins ingredients i estris s’han de fer servir, i l’ordre de passos que hem de seguir perquè ens surti una pizza deliciosa.

Ingredients: 250g de farina amb llevat, 125ml d’aigua, oli, sal, tomata triturada, formatge mozzarela, pernil dolç i olives.

Estris: microones, forn, ganivet, cullera sopera, cullereta de cafè, plates per anar al forn, plat, drap, guants, paper vegetal i un corró.

Procés d’elaboració: Primerament, posem els 250g de farina amb llevat dins l’amassadora, després s’han de ficar 125ml d’aigua dins un recipient, i aquest el fiquem a escalfar al microones. Quan l’aigua està calenta l’afegim a la farina i fem que es vagi amassant. Passat un minut, posem dos cullerades soperes d’oli i una cullereta de cafè amb sal i les afegim dins l’amassadora, i deixem que s’amassi durant uns tres minuts més. Una vegada passat aquest temps, deixem reposar la massa tapada en un plat uns vint minuts.



Mentre puja la massa engeguem el forn i fem que es vagi escalfant. Al mateix temps
tallem els ingredients que aniran sobre la pizza: el pernil dolç, el fem a quadrats petits i les olives a rodanxes. Preparem la tomata triturada i el formatge mozzarela per ficar-los a la pizza.

Un cop passats vint minuts, sobre un full de paper vegetal estirem la massa ben fina. Un cop realitzada aquesta acció, ho fiquem sobre una plata de forn. Una vegada allí fiquem la tomata sobre la pizza i per ordre ficarem els altres ingredients: primer una mica de formatge, després el pernil dolç, sobre aquest les olives i finalment ho cobrim tot de formatge.

Ho fiquem al forn a uns 180ºC durant uns 10-15 minuts. Però ho controlem perquè no es cremi.Un cop cuita, retirem del forn la plata amb uns guants de cuina per no cremar-nos. I la deixem refredar una mica i la podem menjar-nos-la.

Bon profit! Si voleu provar de fer-la ja ho sabeu.

1 comentarios:

Arnau farrús
Diu ...

Sembla molt bona Guillem. I en part, el text està molt ben fet. Et felicito! I gràcies per la recomanació.

Arnau