08 de novembre 2010

Carta al diari: El pacte

El motiu d’aquesta carta es per proposar una manera d’arreglar les coses entre els companys, que l’hem dut a terme a la nostra classe:

A la nostra classe vam fer un pacte. Aquest pacte, es va fer perquè va a ver uns problemes entre un alumne i tota la classe.

Desprès del problema, que vam tenir els de la classe amb aquell nen, al esbarjo; el problema el vam debatre al pujar de la classe, allò era un caos tothom parlava a l’hora, desprès de les queixes que li vam fer alguns alumnes, i les queixes que ens va fer ell a tota la classe, vam fer propostes per millora la relació entre aquell alumne i la classe.

Les propostes van ser: Que cada setmana s’assegués a la vora de un company de la classe, que si ell respectava a la classe, la classe també el respectaria a ell.

Tota la classe va estar d’acord amb el pacte estàvem molt contens. El mateix dia a la tarda la nostra tutora, va escriure en un paper el pacte i el vam firma tots, la firma era com a un compromís. Aquella tarda vam començar a posa en marxa el pacte.
O vam fer, seien amb una persona, la que escollis ell (la que li feia més ràbia), aquesta persona vaig ser jo.

La setmana que o va fe amb jo la cosa va funcionar molt bé, la següent setmana la cosa ja no va anar tan bé, però es podia aguantar, les setmanes han anat passant i cada vegada “s’espatlla” més.

Tothom sap que els pactes san de complir, i si no es compleixen, es trenca el pacte. Aquest pacte cada vegada es va desfent més i amb això vull dir que no tothom compleix la seva part. La relació entre el nen i la classe torna a ser molt dolenta i això vol dir que tots els punts del pacte no es compleixen.

Els nens de la classe, o almenys jo, entenem que el seu caràcter es d’aquesta manera, però lo que no entenem es aquet comportament per part seva.
Ell o deu fer amb broma però insultar no es una broma i llavors tots ens enfadem un altre cop.

Alguns alumnes de la classe ens em queixa de que ell no compleix la seva part. Però abans de dir això ens hem de preguntar: nosaltres complim? Penso, que per a ell nosaltres tampoc complim la nostra part.

Tots hem de complir i abans de fer les coses hem de pensar que els i semblarà als altres companys i si n’estaran d’acord i així tots conviure millor.

Jo crec que les persones parlant ens entenem, i que resoldre els problemes d’aquesta manera es una bona idea. Si tothom fes el mateix potser no hi haurien tants conflictes.

1 comentarios:

AAP
Diu ...

Trobo excel.lent aquesta reflexió.Potser seria bo que cada persona de la classe també la fes, i entre TOTS intentar que el pacte segueixi endavant. Les coses sempre es fan amb l'esforç de tots, doncs realment som un equip.Felicitats.