29 de novembre 2010

Fernando Alonso i els coreans

Fernando Alonso arribava al gran premi de corea a 14 punts del líder del mundial Mark Webber. Com tots els pilots, Fernando Alonso no coneixia el traçat del circuit de corea i com què el asfalt havia estat llest el dimecres abans del gran premi de formula 1, la falta de grip és notava molt.

Fernando Alonso va provar l’asfalt de corea a les dues primeres sessions d’entrenaments lliures i a la tercera va començar a córrer de veritat, semblava que els Red Bull eren els únics que li podien amargar la vida.

En la sessió de qualificació Fernando Alonso va passar fàcilment a la Q2 i a la Q3, en la última seria quan es decidiria tot, Fernando Alonso va fer una bona volta, però els dos Red Bull el van avançar i es va classificar, la Pole Position va ser per Sebastian Vettel i el segon lloc per Mark Webber.

La cursa va començar amb el Safety Car (cotxe de seguretat) en pista, els pilots van donar quatre voltes i llavors els comissaris van mostrar la bandera vermella. Quan és va reprendre la cursa el Safety Car continuava estant davant dels pilots. La pista s’anava eixugant i a la volta 18 el Safety Car va marxar i la cursa va començar, Sebastian Vettel s’anava escapant, fins que Mark Webber va trepitjar l’astroturf, va fer una virolla i va quedar fora de combat. El Safety Car va tornar a entrar a la pista.

Quan és va reprendre la cursa Sebastian Vettel anava primer, Fernando Alonso segon i Lewis Hamilton tercer. Uns minuts més tard un incident entre Adrian Sutil i Kamui Kobayashi va provocar l’entrada altra vegada del Safety Car. Llavors els pilots van aprofitar per entrar a fer el Pit-Stop, el de Fernando Alonso no va ser molt bo i va perdre una posició respecte a Lewis Hamilton.

Al reprendre altra vegada la cursa Fernando Alonso va pressionar molt a Lewis Hamilton, que va cometre una errada i va perdre una posició. Quan quedava poc pel final de la cursa Fernando Alonso li anava retallant poc a poc a Sebastian Vettel, quan va estar prou a prop per provar l’avançament, Fernando Alonso va sortir de l’última curva del circuit de corea enganxadíssim a Sebastian Vettel i a final de recta el va avançar, uns segons més tard, Sebastian Vettel va trencar el motor i va haver d’abandonar.

Després de l’abandó de Sebastian Vettel, Fernando Alonso anava primer i amb aquell resultat es col·locaria primer en el campionat mundial, segon anava Lewis Hamilton que també remuntaria posicions en el campionat, i tercer Felipe Massa.

La cursa va acabar així i Fernando Alonso es va anotar la seva sisena victòria de la temporada, i la vint-i-sisena del seu palmarès.

Ara el mundial de formula 1 l’encapsa-la Fernando Alonso, amb 231 punts, segon és Mark Webber, amb 220 punts, el segueix amb tercera posició Lewis Hamilton, amb 210 punts, quart és l’altre Red Bull, Sebastian Vettel, amb 206 punts i el cinquè és Jenson Button amb 189.