26 de novembre 2010

Sortida a Àger

Ahir dia dilluns 22 teníem que anar d’excursió a Ager, al centre Astronòmic del Montsec. Teníem que ser allí a tres quarts de nou.

Al ser tots vam arrencar per la carretera d’Algerri, després cap a Castelló de Farfanya i per una carretera molt estreta cap a Ager, vam passar per diferents pobles, les Avellanes i Fontdepou.

Una vegada a Ager l’autocar va tirar muntanya amunt per una carretera amb moltes corbes. En arribar a l’observatori, ens van rebre. Tot seguit vam anar a esmorzar a la part del darrera. Vam esmorzar i vam jugar un rato.


Ens vam organitzar per cursos, els de sisè observarien el sol, els de cinquè observaven els telescopis i les cosses més importants del Montsec. I després al revés. Primer vam entrar al telescopi petit i vam observar el sol. Tot seguit vam entrar en una sala a observar el sol, però projectat.

En acabar tots aquest treballs, vam entrar al planetari. Era molt bonic, hi havien uns seients molt còmodes, que estaven bastant agitades. La pel·lícula que vam mirar era molt guapa. Quan la pel•lícula es va acabar, ens esperava l’autocar a fora, i ens va baixar al poliesportiu de poble a dinar. Cadascú dinava on volia, quan vam acabar de dinar vam jugar a l’escondite fins a les tres, que ens tenia que venir a buscar l’autocar per pujar-nos a l’observatori.

Per la tarda vam fer dos tallers. Un en el que vam parlar dels asteroides i un altre de situar els planetes del sistema solar. Tot seguit vam tornar a mirar una pel·lícula a l’Ull del Montsec, que explicava com es va formar el sistema solar. Al final ens van ensenyar el secret, es va obrir la cúpula i la paret davantera, llavors es va veure Júpiter. Tothom es va alçar del seient per veure-ho.

0 comentarios: