16 de juny 2010

Revetlla de Sant Joan

Aviat arribarà sant Joan i amb ell la il·lusió de moltes families de poder anar a la plaça dels Sarraïns i llençar alguns petards a l'aire.

Es fa una festa on ve un grup de música a tocar, es munta una gran foguera a l'indret esquerra de la plaça, al fons. La gent llencen petards i es formen colles per anar pel poble a donar un tomb i tirar petards per el poble i no trencar res.

Dies abans es poden passar a compra a l'ajuntament del poble uns tikets de un entrepa pequè cada dia de sant Joan a la plaça es fa com una venda de entrepans, a les 22:00 de la nit es comencen a repartir els entrepans a la gent que té el tiket, si algú no tè el tiket no seli dóna entrepà.

La gent munten taules i cadires al voltant de la foguera, cadascú allí on vol i es mengen els entrepans si algú vol veure s’he l’ha de portar de casa o l’ha de comprar allí a la plaça, ja que han habilitat una zona improvitzada de bar.

Molta gent va amb colla que bolen gaudir i disfrutar de la nit més màgica de l’any i de la nit més llarga de l’any, amb els soroll dels petard de fons i la il·luminació de la foguera es forma un ambient molt agradable.

La gent surt a ballar al mig de la plaça mentre els mùsics van tocant mùsica.
Es forma una gran foguera, on acabant de sopar alguns nens petits es fiquen al voltant de la foguera a llençar petards i a veure com mica a mica es va fen més i més petit el foc fins que s’apaga del tot el foc i ja no es torna a encendre fins l’any vinen, per la festa popular de Sant Joan que es cel·lebra aqui al poble d’Albesa.

0 comentarios: