17 de juny 2010

Albesa

Albesa es un poble molt bonic encara que no hi ha res per als nens, hi ha quatre plaçes. La plaça dels sarrains, la plaça del portal, els culumpios (la plaça de davant del col·legi) i la plaça de la pedrera.

Els sarrains esta el terra ple de ciment es vastant gran, hi ha bancs de ciment i arbres als cantons. El portal esta el terra també de ciment, hi ha tres arbres i hi ha bancs de ferro, i esta ple de negres. Als culumpios hi ha quatre culumpios, un tubo, una granota i una moto.

La plaça de la pedrera esta feta de pedres, hi ha molts arbres i es regen amb esparsos, al davant seu hi ha un turo que en diuen el castell del Cinto on hi ha la bandera catalana.



Hi ha unes pisines n'hi ha dues una que es la petita que es molt baixa i una altra que es la gran que es molt fonda, el ultim dia abans de tancar les picines fiquen uns saltadors aquatics però aquell dia esta de gent que no s'hi cap.

Al canto hi ha el camp de futbol on juguen cada cap de setmana l'equip d'Albesa. Tambe s'hi ha trobat una vil·la romana que en diuen la vil·la romana del romeral, es a quatre quilometres del poble, s'hi han trobat moltes coses romaniques i molt baluoses.

Tambe hi tenim el riu Noguera Ribagorçana es un riu bastant llarg, esta cituat entre Albesa i la Portella i per la mona hi ha un lloc prop del començament de la sèquia que en diuen la plana i per la mona esta ple i aqest any el dia de la mona s'hi va fer un bon foc.

0 comentarios: