22 de febrer 2013

Les xarxes socials

Els creadors de les xarxes socials haurien de canviar les seves normatives?


Com quasi tots sabeu, actualment les xarxes socials més conegudes (Tuenti, Twitter i Facebook), requereixen unes normatives per als seus usuaris. Però són necessàries aquestes normes o es poden modificar?

Avui dia, per exemple, la normativa del Facebook diu que és il·legal per a menors de divuit anys. Us sembla bé aquesta normativa? Tots sabem que moltes xarxes socials van ser creades per als estudiants universitaris, però avui dia hi ha algú que tingui entre dotze i divuit anys que no formi part d’alguna xarxa social?


Actualment segons l’estudi que es va fer a les pròpies xarxes socials s’ha demostrat que més d’un 30 % d’usuaris estan compresos entre dotze i divuit anys, un 50% d’ usuaris entre divuit i trenta anys, un 15% d’ usuaris majors de trenta anys i solament un 5% d’usuaris correspon a majors de seixanta anys.

Per una banda, les xarxes socials faciliten la comunicació entre amics, ofereixen oportunitats per fer negocis i publicitat d’una empresa, permeten fer famosos o populars a algunes persones (músics, escriptors..) sense necessitat de tenir contactes amb cases comercials, faciliten la recerca de feina, ajuda amb algunes persones a buscar parella, ofereixen la oportunitat de retrobar-te amb antics amics o companys...

Però per altra banda, facilita l’assetjament infantil, és fàcil trobar informació que pot comportar molts problemes, envaeixen la vida privada, permeten acusar, atacar o difamar a terceres persones sense que aquestes puguin fer res per evitar-ho, són una via fàcil per estendre virus informàtics...

La meva conclusió és que les xarxes socials van ser creades per als adults, però una vegada més els joves ocupen el primer lloc en el rànquing de la tecnologia. Per aquest motiu i per molts més que no he anomenat penso que podrien actualitzar les normatives de les xarxes socials i incloure en el seu reglament l'accés als més joves.

0 comentarios: