08 de febrer 2013

Fumar o no fumar?


Els milions de persones fumadores nivell mundial indiquen que fumar és addictiu i perjudicial per a la salut. Cada vegada les persones que consumeixen tabac són més joves, però aquest no és el problema, el problema és que no saben en el perill que es troben. Aquest jovent ha començat a fumar perquè veuen que molta gent del seu entorn fuma i ells s’hi volen unir.

A les dones que fumen i estan embarassades, els metges els hi recomanen que no fumin perquè el nen o nena que porten dins també l’estan perjudicant, és a dir, que quan neixi ja tindrà els pulmons una mica danyats, i no només això, pot sortir amb una deformació.

L’any 2.000 el nombre de fumadors era d’un 35,2% i en només quatre anys (2.004), va augmentar al 36,1%. Cada dia hi ha més joves que és converteixen en fumadors, la majoria d’ells tenen entre 14 i 19 anys.

Arguments a favor:

Els fumadors defensen el seu dret a triar si volen fumar o no, com a persones lliures i “responsables” que són. Aquests saben que el tabac, les drogues... contenen moltes substancies tòxiques pel cos. Però tot i així, per què aquestes persones continuen fumant?

Arguments en contra:

Fumar és dolent per a la nostra salut, hi ha molta gent que li molesta, si algú fuma la persona que estigui al costat també es perjudicada, però menys. Per això el govern va posar una llei per fer espais sense fum, sobretot als bars i als restaurants. Com que això no ha funcionat, han acabat fent que a en cap lloc es pugui fumar; ara, si algú vol fumar se n’ha d’anar al carrer.

Crec que fer que als bars, restaurants... no s’hi pugui fumar està molt bé, perquè la gent a qui no li agrada el fum això és fantàstic, però la gent que no fuma també ha de respectar a la gent que fuma, perquè si estan l’aire lliure estan en el seu dret de poder fumar.

0 comentarios: