08 de febrer 2013

La Pau

El dia 30 de Gener, és el dia de la Pau a nivell mundial, per celebrar la mort de Mahatma Gandhi.  Però jo crec que el dia de la Pau no només hauria de ser el trenta de gener sinó que ho hauria de ser cada dia. Nosaltres a l'escola ho celebrem dient frases boniques i després penjant-les en una reixa que està sobre una paret on hi han dibuixos de la Pau.

Hi ha persones que, tot i així que sigui el dia de la Pau, ho passen molt malament. Hi ha persones que es gasten molts diners en armes; però en realitat, és necessari gastar-se tants milions en armaments que no necessitem?

Arguments a favor:

La gent que es vulgui gastar molts diners per comprar-se una arma, ha de ser una mica responsable perquè sense voler pot fer mal a les altres persones. Les armes també poden tenir un bon ús, com per exemple: els policies, els guardes de seguretat... les persones que es compren armes també tenen dret a tenir-ne perquè potser en el seu país estan en guerres, però no ho poden arreglar parlant; si tots els conflictes ho arreglessin parlant, no s'acabaria tot millor?



Arguments en contra:

La gent per què no pot arreglar els conflictes armats parlant? I si en comptes de gastar-se tants milions els donessin a països que els necessitin? Així almenys els ajudaria a sobreviure amb aquestes persones que tenen moltes malalties.

Opinió personal:

La gent que viu en guerres els entenc que vulguin comprar-se armes per defensar-se però algunes vegades haurien de tenir una mica de seny.

0 comentarios: