01 de febrer 2013

El dia de la pau i l'ús d'armes


El dia 30 de gener és el dia de la pau i també el dia commemoratiu universalment a Mahatma Gandhi.

Per què avui en dia ens gastem milions d’euros en armament que no ens fa falta, i no ens els gastem en coses que ens fan falta? Per exemple, donant diners als més necessitats, pel menjar, els costos de la llum i l’aigua i el gas, si volem fer algun viatge...

Arguments a favor:

Potser sí que hi ha molta gent de diferents països que es gasta diners en armes per defensar-se per si algú els volgués robar o fer alguna cosa, això encara ho entenc una mica.

També entenc que, per exemple, els d’allà baix de Síria, es gastin tants diners en armes perquè estan en guerra. Però la gent avui en dia no sap arreglar les coses parlant, sinó que ho han de fer matant-se entre ells.

Arguments en contra:

Però que ens gastem quaranta milions d’euros en un caça de combat i que val vint-mil euros l’hora, quan ens els podríem gastar en coses que són molt més necessàries? Això és estar boig.

I també hi ha una injustícia, i es que alguns països es gasten armes per defensar-se, quan en aquell país potser no hi han gaires robatoris, i que molts llocs que en necessitarien perquè entren a tot arreu està prohibit tenir-ne, i llavors què han de fer aquesta gent, quedar-se de braços creuats mirant com els hi roben totes les coses?

La meva opinió és que, primer de tot, que els lladres no robin tant, però ja se sap que això no es pot canviar, segon, que no ens gastem tants diners en armament i que ens els gastem en coses necessàries i, per últim, si no hi haguessin guerres no caldria que ens gastéssim tants diners en armament.

0 comentarios: