13 de febrer 2013

La Pau i les armes

El dia 30 de gener se celebra el dia de la Pau, i en aquest dia hem de ser amables, comprensius, generosos... amb tots, però no sols ho hem de ser aquest dia, almenys ho hem d’intentar ser-ho tots els dies amb tota la gent, diguem NO!! a la guerra i la violència i diguem HOLA a la Pau i a la Felicitat.

Encara que Mahatma Gandhi no va ser el creador del principi de la no-violència (la pau), ell va ser el primer que la va aplicar a la política. El dia 30 de gener és el dia de la mort de Mahatma Gandhi, per això se celebra el 30 de gener el dia de la pau.

Les persones hem de ser tots amics i amigues, no robar ni matar i resoldre tots els conflictes parlant i no amb violència. Hi ha gent que no vol fer totes aquestes coses i jo crec que hauríem d’intentar-ho i ser amables, comprensius, generosos... També hi ha gent que sempre intenta ajudar a les persones que ho necessiten mentre que altres fan el contrari. Per a mi, tots hauríem de ser amics, fins i tot amb aquelles persones que no fan el bé.

En altres països com EEUU (Estats Units) abusen de l’ús i la compra d’armes, ho fan per protegir-se dels atracadors però hi ha persones que ho fan per matar a persones innocents, com he vist últimament a la televisió. Fins a quin punt es necessari tenir-les? En un any l’FBI ha detectat en els Estats Units 2,8 milions d’armes comprades i la majoria no per defensar-se sinó per matar i fer les guerres.

Jo ho trobo bé que tinguin armes a casa per defensar-se, però hem de ser conscients del que fem i del que tenim. Hem d’estimar i ser feliços.

0 comentarios: