01 de febrer 2013

El dia de la Pau


El dia de la pau és el dia trenta de gener, el dia que es commemora la mort de Mahatma Gandhi,  aquest senyor sempre havia lluitat pels drets humans de forma pacífica. El trenta de gener també es el dia de la no-violència, no a les armes, no a totes aquelles coses que puguin fer mal.

Nosaltres, a l’escola, alguns nens o nenes de cada classe diuen una frase relacionada amb la pau com per exemple: “No ens agraden les guerres, no ens agrada veure patir els nens, ens agradaria que tots els nens resolguessin els problemes amb l’arma més potent: EL DIÀLEG”, i després les pengem pel pati damunt d’una paret que fa dos anys que les estem pintant amb dibuixos sobre la pau. També cantem cançons que el professor de música ens ha ensenyat.

Relacionat amb el tema de la pau, ens ve al cap una pregunta: és necessari comprar armaments, tancs, armes... que valen tants milions d’euros?

Arguments a favor:

Amb les armes nosaltres podem caçar i algunes són necessàries per una mínima seguretat. Per exemples,  en alguns  països com els Estats Units, o quan hi ha una guerra, es fan servir per defensar-se.
Augments en contra:

Les armes ens porten molts problemes com enfrontaments entre dos països o més, les armes si no s’utilitzen amb algun cas de molta emergència podem acabar-ne malparats, les armes són molt perilloses, sobretot en l’ús que en fan la gent jove.


La meva opinió seria que s’haurien de suprimir les armes, encara que tots sabem que això no serà així. El dia de la Pau no hauria de ser només el trenta de gener, la pau l’hauríem de celebrar cada dia i practicar amb l’exemple.

0 comentarios: