17 d’octubre 2013

Excursió a la Prehistòria

El dia 1 d’Octubre els nens i nenes de Cicle Superior i Mitjà vam anar d’excursió a Sant Llorenç de Montgai.

Vam estar al voltant de mitja hora a l’autobús. El primer que vam fer quan vam arribar va ser esmorzar i una estona més tard vam anar a la zona habilitada per a fer activitats de la prehistòria, per llàstima per anar allí hi havia un pendent bastant empinada i llarga (la que vam haver de pujar i baixar 2 vegades).
Quan vam ser a dalt  vam entrar a una cabana feta de fang troncs i branquillons on ens van explicar diferents coses de les èpoques de la prehistòria més importants per als humans: el neolític: quan els humans vivien de la naturalesa; i el paleolític : quan els humans feien d’agricultors i ramaders. Després cada curs va anar a fer una activitat diferent. Nosaltres, els de sisè, vam anar a fer farina de blat amb ds pedres; una de més grossa que servia de base i una més petita per a matxucar el blat, cadascú va matxucar 30 grans, de blat hi d’allí no va sortir ni mig quilo de farina.

A continuació vam anar a un lloc semblant on el que vam fer va ser intentar afilar pedres (el canvi va ser mínim, però entre tots els cursos potser es va notar una mica) i fer un collar amb una petxina; rascant la petxina contra una roca fins que vam fer un forat per a posar-hi la corda.



Després vam anar a tirar amb arc(el qual tenia  una força impressionant i era molt difícil de manejar)  i amb llança(amb la qual era més difícil d’apuntar), molts vam fallar el tir ja que la guineu (on havíem d’apuntar) estava una mica lluny.

Més tard vam anar a fabricar un bol de fang : ficant una bola de fang dins un motlle; i a uns quants per llàstima, sens va trencar
.
Al cap d’un temps vam anar a dinar al mateix lloc  on vam esmorzar.

A la tarda vam tornar  a la zona habilitada per a fer més activitats. Primer vam tallar sílex amb un còdol, i després li vam fer forma de serra amb una banya de cérvol. Després ens van ensenyar diferents significats de pintures rupestres esquemàtiques. A continuació ens vam inventar alguns símbols i els vam pintar amb els dits en una paret de fibra de carboni que simulaven les parets de les coves.

A les cinc de la tarda o a les cinc i mitja vam pujar al autocar i finalment vam marxar de nou cap a Albesa.

M’ha agradat molt aquesta excursió ja que m’ha recordat quan era més petit, que m’encantava la prehistòria.

0 comentarios: