31 d’octubre 2013

Els nens i els movils


A l’any 1876 Alexander Graham Bell  va inventar el telèfon; uns anys després es va inventar el telèfon mòbil ,que simplement servia per trucar, però el mòbil ha evolucionat i ara amb ell es pot jugar ,enviar-se missatges , i gairebé  tothom en té; des de l’any passat m’he adonat que cada vegada més nens tenen mòbil, tot i que molta gent no està d’acord amb que els nens tinguin mòbil tant aviat.

 L’argument més clar  en contra d’això és que els nens en poden fer un mal ús. Els nens d’avui en dia, s’enganxen fàcilment a els aparells electrònics i això els hi pot provocar una addicció. Com ja sabeu hi ha molts nens trapelles i poc responsables en aquest Mon i si els hi dones un mòbil són molt perillosos, jo personalment he vist quantitat de trapelleries amb mòbils i s’han arribat a fer unes coses que no us ho podríeu ni imaginar; un altre problema són les xarxes socials al mòbil, tu pots anar tranquil·lament per el carrer i un desconegut et diu que vagis a tal lloc, tu hi vas i ja li pots dir adéu a la família durant bastant temps; els mòbils tampoc estan bé per que són una eina per burlar-se’n dels altres sense donar la cara; a partir d’una certa edat si no tens mòbil es burlen de tu.

Tot això son coses dolentes sobre l’ús del mòbil; el mal ús d’aquest aparell  pot  provocar inclús la mort encara que el mòbil si se’n fa un bon us et pot salvar la vida. Molta gent compra mòbils als seu fills per seguretat, per saber on són. Una vegada  van atropellar un amic meu i si haguéssim tingut mòbil potser hages tingut més sort.

Però sembla que tot sigui dolent i no és així. Una  cosa bona del mòbil és que si tu vas a voltar per el poble i no saps quan has de tornar, la teva mare et truca i llavors vas a casa,  tot això esta molt bé, la veritat. Per altra banda, el mòbil és un bon invent per què, pots estar localitzable en tot moment, per si passa algo. I si tens internet, port estar informat de moltes coses a traves del mòbil.
La meva opinió és que els nens no haurien de tenir mòbil ,perquè crec que els seus arguments en contra superen als seus arguments a favor, o sigui que als nens els hi aporta més coses dolentes que bones.

0 comentarios: