25 d’octubre 2013

Excursió a Sant Llorenç de Montgai

El dimarts 1 d’octubre, a les nou del matí, ens va venir a buscar l’autocar per marxar a Sant Llorenç de Montgai a fer algunes de les activitats que feien a la prehistòria. 

El viatge amb autocar ens va passar volant (almenys a mi, vam passar per uns quants pobles abans d’arribar al Cda de la  Noguera, que per un temps va ser l’escola d’allí; però es va haver de tancar perquè hi havia molts pocs nens. Quan vam arribar vam esmorzar davant del pantà de Sant Llorenç.

Tot seguit ens vam anar a fer una mini excursió fins a dalt al camp d’aprenentatge. Una vegada a dalt ens vam dividir en quatre grups: els de 3r, 4rt, 5è i 6è. Nosaltres, els de sisè, vam començar picant els grans de blat per fer la farina, per fer això es necessita: una pedra plana gran, un còdol bastant gran i, sobretot, el blat.



Després van anar a fer-nos el collar amb una petxina.És molt difícil perque s’havia de rascar a la pedra i en un moment donat cremava la petxina.
Després vam anar a caçar i després vam fer el bol amb fang.
Els de cicle mitjà van estar amb nosaltres tota l’estona. Ens ho vam passar molt be però després a la tarda sí que ens vam dividir, nosaltres vam tornar al mateix lloc a fer sílex i a pintar com els prehistòrics. Però els de cicle mitjà van anar a la cova dels bous. Quan vam arribar vam berenar, els que en portaven, i vam marxar.

Va ser una de les millors excursió que he fet.

0 comentarios: