17 d’octubre 2013

Sant Llorenç de Mongai

El dimarts 1 d’octubre, vam anar d’excursió a “Sant Llorenç de Mongai” amb l’escola, cicle mitjà i superior, va ser la nostra primera excursió com a grans de l’escola, vam fer moltes activitats relacionades amb el neolític.  Vam marxar a les nou d’aquí Albesa i vam arribar per allà a tres quarts de deu.

Quan vam arribar vam anar a un vell pati d’escola  esmorzar, vam estar una estona jugant i passats un quart vam anar a una zona habilitada per fer els tallers, vam estar uns deu minuts caminant i finalment vam arribar.



Vam entrar dins d’una mena de cabana, allà dins ens van explicar algunes coses. Quan vam acabar ens van partir en grups: tercer, quart, cinquè i sisè. I com que els de cinquè són poquetes nenes, només dos, vam anar l’Anaïs, la Laia i jo amb ells, quan vam sortir ens van fer agafar una com una mena de catifa perquè quan ens asseguéssim a terra no ens fes falta seure al terra.

Havíem de fer quatre activitats i amb nosaltres ens acompanyava l’Eduard, el professor de cinquè.
Vam començar amb una activitat que ens vam fer un collar, però va ser molt divertit perquè el forat de la petxina el fèiem nosaltres, i no amb un ganivet ni amb un pinxo, sinó rascant-la amb una pedra i ficant el dit a dins. A qui li va donar temps va fer més d’una petxina, però la majoria en vam fer sols una. Quan vam acabar vam anar a una altra activitat, i aquesta la vam fer amb la Yoli.

I a la següent activitat vam haver de caçar, hi havia una guineu de plàstic i havíem de tirar amb arc i tocar-la, però ningú ho va aconseguir, ni el professor, i després vam tirar amb llança.
                                          
El més difícil va ser tirar amb llança, va ser l’activitat que em va agradar més.

Seguidament vam anar a fer fang, ens van donar un tros i nosaltres havíem de fer una bola, quan ja la tenies feta t’hi ficaven una mena de sorra, que servia perquè si hi quedava aigua dins el fang al forn no petes.

A continuació ens van donar un motlle i vam ficar la bola de fang a dins i vam anar aixafant el fang fins que va quedar tot el motlle de dins cobert de fang, ho vam retocar i ho vam treure del motlle,  ho vam retocar i ja estava acabat, ara sols queda   ficar-ho al forn, aquesta amb la Sònia.



Quan vam acabar vam anar a la ultima prova, havíem de fer farina. Ens donaven unes quantes llavors de blat i les havíem de xafar per fer farina, quan ja estava quasi blanc, ho ficàvem damunt d’un tros de sac, ho ficàvem damunt d’una mena de galleda i amb la mà plana la passàvem pel damunt i així la farina es colava i quedava les peletes a fora i aquesta amb el Toni.

Quan vam acabar ens vam reunir tots els grups i vam anar cap a dinar, al mateix lloc que havíem esmorzat, vam dinar i vam fer una estona el ruc. Quan vam acabar cicle superior vam tornar al lloc on havíem fet les activitats al matí, i cicle mitjà va anar a la cova del bou.

Quan vam arribar ens vam tornar a separar en grups, però aquesta vegada, nosaltres vam anar amb sisè. Nosaltres vam començar l’activitat amb el Toni, i vam fer pedretes de “sílex” i mentre ho explicava com ho havíem de fer, em va picar una abella, a l’orella!!!, la senyoreta em va ficar fang, i quan vaig tornar ja estaven fent l’activitat i em vaig afegir al grup, ens van donar uns guants i unes ulleres per protegir-nos, perquè havíem de picar a una pedra de sílex i si ens tocava algun trosset ens podia fer mal.

Quan vam acabar vam anar amb una altra activitat amb la Sònia, que ens explicava coses de la prehistòria, i vam pintar a les parets algun dibuix.


Quan vam acabar vam tornar anar aquella escola i vam marxar cap a casa, vam arribar una mica aviat però ens ho vam passar molt bé.

0 comentarios: